Man i 20-årsålden skjuten i Högsbo i Göteborg

| 6 januari, 2021

Vid 16.40-tiden på tisdagseftermiddagen larmades polisen av flera inringande om att en en man i 20-årsåldern blivit skjuten i Högsbo i Göteborg. När polisen anländer så hittas mannen snabbt av polisen och han förs med ambulans till sjukhus. Hur svårt skadad mannen är ville polisen inte yttra sig om, bara att han var skjuten i benet och att han var vaken och talbar när han fördes iväg till sjukhuset. Enligt uppgift hade han fått vård på platsen av någon i allmänheten.

Enligt vittnen ska de ha sett flera personer lämna platsen i samband med skjutningen. Polisen drog därför igång en stor polisinsats i området för att få tag på dessa personer. Flera patruller var på platsen för att ta vittnesuppgifter samt att leta efter gärningsmännen. Polisen ska även tagit hjälp av helikopter och hundpatrull i sökandet.
Enligt polisen ska den skjutne mannen sedan tidigare vara känd av dem. Strax innan klockan 18 meddelar polisen att de vidtagit ett flertal utredningsåtgärder, bland annat husrannsakningar och inhämtningar till förhör.

Men det fanns fortfarande då ingen misstänkt för skjutningen. En patrull hade även sänts till sjukhuset förvar förhöra den skottskadade mannen. Men ännu vid 20.30-tiden på tisdagskvällen hade ingen peson gripits i ärendet. Vid samma tidpunkt höll polisen fortfarande på med utredningsåtgärder vid brottsplatsen och den var då fortfarande avspärrad. Polisen rubricerar skjutningen som synnerligen grov misshandel alternativt grov misshandel. Om något har hänt i ärendet under natten är inte ännu känt på onsdagsmorgonen.

https://www.expressen.se/gt/man-skjuten-i-goteborg-stor-polisinsats-3rxci/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.