Teresia Tess Anicic: VEM VILL VARA EN MYRA?

| 7 januari, 2021

”Verklighetens folk”. Kristdemokraterna plockade upp begreppet som hastigast för ett tiotal år sedan, samma demokrater som sedan var med och ingick Decemberöverenskommelsen – en dolkstöt mot verklighetens folk.

Jag har inte levt det perfekta livet.

Förutsättningarna för det fanns aldrig. Många av oss har hoppat från tuva till tuva och vi som har klarat oss så här långt är fanimej experter på att inte hamna i trubbel. Vi jobbar, älskar, hatar (i den ordningen) och lever våra liv så gott vi kan.

Vi har massa dåliga vanor och fattar en del inte helt lyckade beslut. Men måndag står vi redo med munskydd och visir eller skiftnyckel eller vad vi nu behöver för att göra våra jobb. Välfärden och näringslivet står och faller med oss och ändå betraktas vi som mindre vetande av media och korrupta politiker.

Så fråga mig om verklighetens folk, det är ju jag. Och nu till ett budskap, för det gärna vidare:

VI ÄR INTE ERA MYROR!

Vi gör våra jobb för att det är rätt och riktigt, inte för att makthavare ska sola sig i våra insatser. Vi tänker fortsätta att konsumera, resa och leva. Vi är INTE imponerade av makthavare som predikar ”klimatsmart” leverne medan de själva bor i stora villor och åker på ”nödvändiga” resor till Sälen och Gran Canaria.

Vi är inte bekymrade över att världshaven stiger med 3-4 millimeter per år och vi ser det inte som vårt ansvar att rädda en skalbagge i Amazonas. Vi har inga problem med att skilja på män och kvinnor. Vi tycker inte att vithetsteorier och maktanalyser är ett prioriterat samhällsintresse. Allt trams om islamofober, antisemiter, ziganofober, homofober (eller att vi skulle ha något emot samer) rinner av oss som vatten från en gås.

OCH JUST DÄRÖR VILL VI INTE HA EN REGERING MED MP.

Nu till sådant som engagerar oss på riktigt

Vi vill gärna leva i ett fungerande samhälle där brandkåren kan komma om det brinner, oavsett var man bor!

Vi vill bo i ett samhälle där små flickor och pojkar inte könsstympas illegalt! 

Vi vill kunna gå ut på kvällen utan att vara rädda för att åka spårvagn!

Vi slipper gärna platspåseskatt, flygskatt, kemikalieskatt, klädskatt och vägtullar. Alltså, vi betalar ju redan skatt och moms, det räcker väl?

Vi vill kunna rasta hunden utan att bli attackerade!

Vi vill kunna ta ut pengar i bankomaten utan att bli knivmördade!

Glasklara självklarheter och just därför vill vi  åter inte ha en regering med MP. En del klamrar sig fast vid socialism som en snuttefilt och betraktar kisande Sveriges förfall. Om bara politikerna får mer pengar och större makt så ska det ordna sig. HUR HAR DET FUNGERAT HITTILLS?  

Vi är många – och blir allt fler – som tänker i helt andra banor. Det pågår ett uppvaknande i Sverige vare sig ni vill det eller ej. Verklighetens folk har tröttnat på orättvisorna och vi vill inte ha hycklande socialister vid makten som inte lever som de lär.

Vi kommer inte att rösta på partier som stödjer Stefan Löfven. 

Och vi säger det högt.

Teresia Tess Anicic


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Teresia Tess Anicic: VEM VILL VARA EN MYRA?

 1. Jonas Claesson

  Och jag glömde PK-diktaturen. Så det kanske mer är en oligarki bestående av MP och PK, men det är väldigt svårt att veta skillnaden på dom 🙂 Finns det något MP tycker som inte är PK?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.