3189: Grande Finale

| 8 januari, 2021

Som väntat fick medierna en julafton med Trumprapporter och de egna spekulationerna. Dramaturgiskt kan man undgå att se att det blev en rejäl final på en epok. Att driva Trumps linje kräver ett speciellt psyke, ett psyke som fungerar så länge det finns tillräckliga framgångar. Nederlag är inte möjligt och när detta kommer går det åt skogen.

Men framgångarna för presidenten skall inte underskattas. Trots att han hade medierna emot sig blev han snabbt immun mot utfall och mer eller mindre grova satirer. Mediemotståndarna engagerade sig dagligen och otaliga är de skriverier som hör hemma i den avdelningen.

Äntligen, kan man säga t ex på DN, som idag excellerar i ett artikelkluster: 14 artiklar annonseras på hemsidan.

Det gäller att ta i och sätta de egna seglen i vindriktningen. Mest exalterad är Per Svensson som finner en parallell till Romarrikets Nero. Det går nu att påstå vad som helst i denna segeryra. Så kan man passa på att varna för att vissa högerpartier förmodligen planerar att störta även den svenska demokratin (DN).

Nu gäller det att fjärma sig för den utpekade. Annika Sörenstam har mottagit medalj av president Trump. Det politiskt korrekta vore att säga nej. Nu väntar man på hennes förklaring (Aftonbladet).

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.