INGVAR CARLSSON OCH MONA SAHLIN KAN ÅTALAS OM ESTONIA

| 8 januari, 2021

Riksåklagaren har beslutat att Konstitutionsutskottet ska pröva om ansvariga ministrar Ingvar Carlsson och Mona Sahlin ska åtalas för eventuella brott i hanteringen av M/S Estonia, vars förlisning kostade 852 människor livet i september 1994.

Arbetet med att undersöka om brott i hanteringen av Estoniakatastrofen kan leda till åtal har påbörjats hos Riksåklagaren, rapporterar Ekot. Riksdagens Konstitutionsutskott ska i så fall pröva om brott har begåtts av tidigare ministrar, främst statsminister Ingvar Carlsson (S) och ansvarig minister Mona Sahlin (S) som hanterade efterföljderna av fartygets förlisning.”

Läs i SAMTIDEN


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.