INSÄNDARE. Ragnar Bengtsson: Ulf Kristersson har i någon slags yra fått för sig att han ska bli Sveriges nya statsminister

| 8 januari, 2021

Har vi verkligen glömt vad alliansregeringen gjort med Sverige, och hur de körde landet ner till botten under åtta år vid makten, genom att använda invandringen som verktyg för att rasera välfärden?

Ulf Kristersson har i någon slags yra fått för sig att han ska bli Sveriges nya statsminister. Han ska leda landet mot bättre tider efter det ”förfall” som den rödgröna regeringen skapat. Att borgarna körde landet och välfärden i botten under åtta år vid makten är inget Uffe talar om.

Här är några andra saker han inte talar om och lever i förnekelse:

1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635.000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69.500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt har gått rätt till.

2. Som socialborgarråd så bodde Kristersson i en fin lägenhet i central Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes men lades snabbt ner.

3. 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.

4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med bostadskapitalisten Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1200 allmännyttiga lägenheter till bolaget för 6.600 kronor kvadratmetern. Kristersson fick dock bo kvar trots att han och hustrun bodde på andra adresser – ett regelbrott som hyresgäster i vanliga fall blir vräkta för.

5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade en lön på 70-80 kronor i timmen.

6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113.000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och ska främst åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.

7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd så åkte han och hans fru till Kina var trejde månad för 128.000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati medan kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Tradecouncils räkning sålde marknadsinformation.

8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation” 1994 jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.

9. 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. 2001 så uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.

10. När den borgerliga regeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?” Ulf Kristersson har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn. Ulf Kristersson kommer aldrig vara min statsminister.

Ragnar Bengtsson

——Källor——

Utförsäljningarna:

https://aip.nu/2017/09/17/kristerssons-olagliga-affarer/…

https://www.dn.se/…/utforsaljningar-med-miljonrabatt/…

Lägenheten tänkt för sjuka och hemlösa/mutbrottskandal:

https://www.svd.se/m-topp-fick-bostad-av-ersta…

https://www.svd.se/m-topp-fick-bostad-av-ersta…

https://www.youtube.com/watch…

https://www.svd.se/lagenhetsaffar-blir-aklagarsak…:

https://www.aftonbladet.se/…/kristersson-svek-de-stulna…

https://www.aftonbladet.se/…/kristersson-tystade-larm…

Lägenheten via riskkapitalbolag:

https://www.aftonbladet.se/…/a/rLz7n3/brot-mot-reglerna…

https://www.svt.se/…/nya-ministern-fick-hyresratt-genom…

Svart städhjälp:

https://www.svd.se/kristersson-kopte-svart-stadhjalp…:

https://www.svd.se/manga-taxiresor-for-kristersson…

https://www.expressen.se/…/ulf-kristerssons-saftiga…/…:

https://www.svt.se/…/stockholm/kritik-mot-kinaresor…

https://www.dagensarena.se/…/best-of-ulf-kristersson/…

Om sjuka och arbetstagare:

https://www.dagensarena.se/…/best-of-ulf-kristersson/…

https://www.aftonbladet.se/…/psykiskt-sjuka-kan-tvingas…

https://www.aftonbladet.se/…/psykiskt-sjuka-ska-spotta…

https://www.dn.se/…/psykiskt-sjuka-kan-ordineras…/…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “INSÄNDARE. Ragnar Bengtsson: Ulf Kristersson har i någon slags yra fått för sig att han ska bli Sveriges nya statsminister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.