Ny lag från 1 januari 2020 ger rätt till kontanttjänster 2021

| 8 januari, 2021

Nya regler om kontanttjänster kommer att få betydelse för konsumenter – och företag – den 1 januari 2021. De innebär att du som konsument ska få tillgång till kontanter genom uttagsautomater, bankkontor eller livsmedelsbutiker.

Vad innebär den nya lagen?

“De banker som ska omfattas av lagen är de som erbjuder betalkonton och har en inlåning från allmänheten som överstiger 70 miljarder kronor. Det innebär att fyra svenska banker och två utländska bankers filialer omfattas av skyldigheten (SEB, Handelsbanken, Länsförsäkringar och Swedbank samt Nordea och Danske Bank).

De sex bankerna blir skyldiga att tillhandahålla konsumenter permanenta möjligheter att ta ut kontanter (genom uttagsautomater, kontor eller livsmedelsbutiker). Det räcker alltså att det finns en uttagsautomat för att banken ska ha uppfyllt sin skyldighet.

De sex bankerna ska även tillhandahålla permanenta möjligheter för företag att sätta in kontanter från sin dagskassa (serviceboxar).”

Konsumenternas


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.