Pandemilag: Varför INTE för 8 månader sedan? 10 månader för att ‘få tummen ur’ och ‘ändan ur vagnen’!

| 8 januari, 2021

Regeringen sade efter 8 månader att en pandemilag kunde vara på plats efter ytterligare 8 månader, dvs juni 2021 (HÄR). Sedan sade regeringen att den kunde vara på plats i  mars 2021 (HÄR och HÄR). Därefter sade regeringen helt plötsligt att de vill ha pandemilagen på plats den 15 januari 2021 (HÄR).

Det blev den 10 januari (HÄR).

Men det tog 10 månader. 

Vad ‘tusan’ har regeringen hållit på med under tiden? Det gick ju fort när regeringen ‘fick tummen ur’ och ‘ändan ur vagnen’.

Regeringen har uppenbarligen trott på ovetenskapligt dravel från Folkhälsomyndigheten och deras ständiga missbedömningar och felaktiga prognoser.

Sverige skulle ju uppnå ‘flockimmunitet’ och pandemin ‘ett minne blott’, medan ALLA andra skulle drabbas hårdare.

Regeringen har INTE styrt händelseutvecklingen, utan gömt sig bakom Folkhälsomyndigheten. En myndighet som INTE klarat av att axla sitt ansvar när det väl gällde folkhälsan. Regeringen har INTE klarat av att axla sitt samhällspolitiska ansvar. Det finns många frågor som saknar svar – här följer några:

Varför var INTE pandemilagen på plats för 8 månader sedan? 

Varför tog det 10 månader? 

Hur många allvarligt sjuka och avlidna har regeringens senfärdighet och ovilja att reagera och agera orsakat?

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

, Kristiania University College, Norge, internationell forskningsledare och föredragshållare inom företagsekonomiska forskningsområden. Stort intresse och skriver som privatperson om samhällsfrågor nationellt och internationellt

3 tankar på “Pandemilag: Varför INTE för 8 månader sedan? 10 månader för att ‘få tummen ur’ och ‘ändan ur vagnen’!

 1. Jonas Claesson

  Jag håller med om mycket av det du skriver faktiskt, men inte det om pandemilagen. Det är en totalitär antidemokratisk lag som får mig att tänka på Riksdagsbrandsförordningen i Hitlers Tyskland (https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagshusbranden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagshusbranden). Det var ett viktigt steg för att Hitler fick den makt han slutligen fick.

  Enligt wikipedia “Riksdagshusbranden (tyska: der Reichstagsbrand) kallas den eldsvåda som härjade Berlins riksdagshus den 27 februari 1933 och som anses vara ett avgörande moment i etablerandet av nazisternas styre.”

  Enligt wikipedia “En knapp månad senare, den 27 februari brändes riksdagshuset ner, vilket skylldes på kommunisterna och därmed inte stärkte deras ställning. Med stöd av detta och genom att öppet anklaga kommunisterna för mordbranden drevs Hindenburg till att underteckna nya lagar som innebar inskränkningar i de medborgerliga rättigheterna (Riksdagsbrandförordningen).”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.