I smyg utan ‘buller och bång’ har det högsta antalet avlidna rapporterats under en vecka sedan pandemins början – svensk media ‘dödstyst’!

| 9 januari, 2021

Visste DU att den gångna veckan rapporterade Folkhälsomyndigheten den högsta veckosiffran när det gäller antalet rapporterat avlidna?

Media verkar INTE vilja upplysa allmänheten om detta eller kanske är ovetande om denna sorgliga rekordnotering. Det är nog en kombination av båda, tyvärr.

INGEN uppmärksamhet alls kring detta tragiska och nästan ofattbara faktum.

Diagrammet visar att INTE mindre än 706 avlidna rapporterades den här veckan. Det är en skyhög siffra som kommer att följas av flera mycket mörka veckor den närmaste tiden.

Notera att detta INTE bara är ett resultat av s k eftersläpning i rapporteringen som Folkhälsomyndigheten ofta påstår, utan ett resultat av den omfattande smittspridning som pågått under en längre tid i det svenska samhället. Smittspridning av COVID-19 leder obönhörligen till att människor dör i slutändan. Ju högre smittspridning, desto fler dör.

 706 avlidnamotsvarar många fler avlidna än vad Finland (586 döda) eller Norge (472 döda) haft sedan pandemins början. 

Statsminister Löfven har antingen ‘tappat förståndet’ eller är ‘dum i huvudet’ när han hävdar att strategin fortfarande är RÄTT. 

Generaldirektör Carlsson och statsepidemiolog Tegnell försöker samtidigt med ‘näbbar och klar’ rättfärdiga dödsstrategin som kommer att fortsätta ‘skörda’ många människoliv.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


 

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management - skriver som privatperson 'pang på rödbetan' om aktuella samhällsfrågor 'utan krusiduller' (nordinavia.se)

2 tankar på “I smyg utan ‘buller och bång’ har det högsta antalet avlidna rapporterats under en vecka sedan pandemins början – svensk media ‘dödstyst’!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.