TERESIA TESS ANICIC: INTEGRATIONENS POSTULAT

| 9 januari, 2021

Som andra generationens invandrare vill jag ge dig ett par goda råd som du och dina likasinnade kan ta till er. Detta är mina personliga och samlade reflektioner under mina 43 år i Sverige.

Som invandrare måste man orientera sig efter majoriteten och det är den gemene svensken – Svensson.

Svensson tror att bilbrännare främst utgörs av utlänningar och uppviglande afa-extremister. De köper inte att ”frustration” är en fin ursäkt för det beteendet. Eller socioekonomiska faktorer heller för den delen. Så sluta bränna bilar, bara sluta. 

Vänstern är en dålig rådgivare för invandrare. De har i realiteten 10% av rösterna men dominerar 90% av media genom den i Sverige vänsterorienterade journalistkåren. Media kan få en utlänning att tro att strukturell rasism går att åtgärda om man bara gapar högt ut i etern. 

DET ÄR PRECIS TVÄRTOM.

I den svenska mentaliteten är jantelagen närvarande och det är en dygd att hålla käften. Speciellt när man är ”ny” på ett ställe. Till en början håller man tyst och spanar in hur saker och ting fungerar på den nya platsen. Så anpassar man sig och visar att man accepterar reglerna. Sedan vinner man respekt genom att bidra med något nyttigt. 

Efter det är folk redo att lyssna på dig. 

Svenskar är långsinta. Att man frekvent kallar svenskar rasister och svenska flickor för horor är något som svenskarna aldrig kommer att förlåta. Här har du ”skitit i det blå skåpet” som svenskarna säger – för all överskådlig framtid.

Svenskar avskyr gnäll (som katolik får jag snällt lov att gnälla hemma). Men svenska protestanter gnäller inte. Här biter man ihop och jobbar. ”Lön för mödan”, ”Själv är bäste dräng”, ”Den som spar han har”. Lyssna och lär. 

OCH TA SEDEN DIT DU KOMMER.

Arbete är ingen manna som regnar från himlen. I Sverige skapar flitigt folk arbetstillfällen. Låt inte vänstern tuta i dig att receptet för integrering är att stå och skrika efter jobb och peka på diskriminering. Lär dig ett yrke. Skaffa F-skattsedel, sätt igång själv. 

Fråga dig, vari ligger problemet med att bli integrerad? Du får en lägenhet, SFI, gratis skola, tandvård och sjukvård. Du får socialbidrag, hjälp på arbetsförmedlingen och lasas in i arbeten. Var tacksam för allt du får.

Vi invandrare har en förmåga att underskatta svenskar och tro att de är mesiga bara för att de är generösa, tystlåtna och något tillbakadragna. Ett stort fel att tro det. Svenskarna har makten och drar undan mattan om man driver saker till sin spets. De är hårda och kalla när de har fått nog av något. Hur kan du motverka det? Det kan du inte. Det kan bara de invandrare göra som föregår med gott exempel och anpassar sig. Du kommer då få acceptans – av gemene svensk – då blir du bjuden till deras hem.

Sist och viktigast, Svensson älskar att hoppa som små grodor när det är sommar och blir tysta när de hör gamla dikter och psalmer. Samtidigt är de precis som vikingarna och de älskar att skoja om sig själva. De älskar tomten, sill och sin kung. 

Njut av din frihet och dina demokratiska rättigheter men med dem kommer också skyldigheter. Det tar tid att bli svensk men det är värt kampen, för när du väl är där har du det bästa av två världar

TERESIA TESS ANICIC


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “TERESIA TESS ANICIC: INTEGRATIONENS POSTULAT

 1. Kerstin

  Fråga dig, vari ligger problemet med att bli integrerad? Du får en lägenhet, SFI, gratis skola, tandvård och sjukvård. Du får socialbidrag, hjälp på arbetsförmedlingen och lasas in i arbeten. Var tacksam för allt du får.

  Bra skrivet men alla dessa förmåner bör tas bort helt.

  Svar
 2. Carl den 12

  Minns så väl dom första ensamkommande som kom hit och att man tyckte så synd om dom, som var tvugna att fly ensamma ända upp till Sverige.

  Men, så lade vi flickor märke till, att vi blev kallade för horor och fick höra att svenska tjejer vill bara k – – – – –
  och där och då försvann min förståelse för just ensamkommande, med en kvinnosyn och barnsyn ifrån helvetet.

  Calle sänder all min Omtanke och Kärlek till alla, som som visar att det finns gott folk oavsett var dom kommer ifrån.
  Vi som var barn och tonåringar när dom första ensamkommande anlände, är “tacksamma” att vi växte upp, fick vara unga tjejer och fick utstå glåpord, för det vi ser i dag med den grupp ensamkommande som ökat otryggheten ute i samhället för unga som äldre kvinnor, gör att man inte önskar vara ung tjej på nytt.
  Sedan är det mission omöjligt att ens gå in i en diskussion med människor som kacklar om lika värde.
  Diskuterar man och ställer lika värde och rättigheter för och emot varandra, ang brottsoffer och förövare ???

  Kan man på riktigt säga sig stå upp för kvinnors lika värde och samtidigt stå upp för att öka folkmängden, så det blir överskott på män och INTE se vilka konsekvenser det för med sig, för att det går emot ens politiska ideologi och syn på mänsliga rättigheter och som sedan görs om till rasism, utav PK-ismens medlöpare ???

  Svar
 3. Lennart H

  Många självklara sanningar om svenska värderingar. Jag kunde ha skrivit detta själv.

  Håller med Kerstin om att förmånerna bör tas bort. De stämmer inte med mina svenska värderingar, då de är diskriminerande mot svenska medborgare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.