Beväpnade rånare hotade boende vid bostadsrån

| 11 januari, 2021

Klockan 16 på söndagseftermiddagen larmades polisen om att två rånare tagit sig in i en bostad utanför Falköping. Rånarna hade där hotat de boende med ett pistolliknande vapen varefter de tagit med sig föremål från bostaden. När sen rånarna lämnar denna bostad ska de även hotat ytterligare två personer.
Därefter försvann rånarduon från platsen. Det är dock oklart hur de försvann, det sista de hotade såg var att de försvann till fots.

Vakthavande befäl Göran Carlbom sade vid 19-tiden på söndagskvällen: ”Ärendet gäller väpnat rån och grovt olaga hot mot de boende, samt grovt olaga hot mot de utanför.”
Enligt polisen blev ingen fysiskt skadad vid rånet eller hoten, men Carlbom säger att det är klart de blivit chockade. Under söndagseftermiddagen och kvällen sökte polisen efter gärningsmännen i området. De stoppade även bilar för kontroll, men utan något resultat.

Och när Carlbom uttalade sig vid 19-tiden så sa han att polisen trappat ner på sökinsatsen. Nu ska det genomföras en brottsplatsundersökning och förhör med de boende och de som blev hotade utanför bostaden.
Han säger vidare: ”Vi får se om det finns något tekniskt intressant på brottsplatsen.”
När man läser detta så visar det än en gång att Sverige inte är ett tryggt och säkert samhälle längre. Det som en gång var helgat är inte så numera och det kvittar om du bor i ett utsatt område eller inte, brotten ör ändå väldigt nära dig.

https://www.expressen.se/gt/bevapnade-ranare-slog-till-mot-bostad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.