GUNNAR SANDELIN: Så förstörs Sverige – ”Stanna, horunge!”

| 11 januari, 2021

“Förra sommaren stod jag och väntade på att trafikljuset för fotgängare skulle slå om till grönt, så att jag kunde korsa gatan i mina tämligen lugna innerstadskvarter. En kvinnlig förare hade just stannat vid övergångsstället och väntade på sin tur för att köra. Samtidigt kommer tre ungdomar, en tjej och två grabbar i 20 till 25-års åldern, av utseendet att döma med bakgrund i Mellanöstern, gående mot rött.

När de passerar den väntande bilen, som fått grönt ljus och gjort sig beredd att ge sig iväg, stannar de mitt i gatan. Den unga tjejen går fram och sparkar till kofångaren och skriker: ”Stanna, horunge!”. Efter denna markering av vilka det är som ”äger”, drar de skrattande vidare. Jag har bott i nästan hela mitt snart 70-åriga liv på Södermalm. Min omedelbara spontana känsla var: ”Ni ska ut! Ni förstör mitt land på samma sätt som ni har förstört ert eget.””

Läs vidare i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “GUNNAR SANDELIN: Så förstörs Sverige – ”Stanna, horunge!”

 1. Carl den 12

  “Länge leve Marzismen och PK-izmen” ???

  Calle känner väl igen hur innerstaden förändrats och blivit en otrygg plats även i Göteborg, Biskopsgården är en plats jag inte besöker mina bekanta och nuförtiden, även innerstaden där jag bodde för för många år sedan.
  Att man har bott ett stenkast ifrån både Brunnsparken och Järntorget, är som en helt annan stad och ett helt annat liv.
  Och, JA jag vet att dessa platser har varit oroliga till och från under åren, MEN väntar man dag, kväll och natt på bussar och spårvagnar, så är det en helt annan verklighet som möter en år 2021 !!!
  PS Det finns dom som har obekväma arbetstider och måste ta sig till och från arbetet, vardag som helg, året runt.

  Hade jag haft tonåringar, så hade dom aldrig fått vistats ensamma vid Brunnsparken eller Järntorget och absolut INTE tonårsdöttrar !!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.