Polisen utreder människorov efter larm utanför Linköping

| 11 januari, 2021

Vid 6.30-tiden på måndagsmorgonen fick polisen till Norrköpingsvägen mellan Tallboda och Linghem utanför Linköping. Enligt polisen på morgonen skulle det röra sig om ett grovt brott begåtts på platsen. Polisen spärrade av platsen för teknisk undersökning och detta medförde även att Norrköpingsvägen stängdes av under flera timmar. Enligt uppgift ska en skadad person förts med ambulans till sjukhus, men varken Region Östergötland eller polisen vill tala om kön eller tillståndet på den person som fördes till sjukhus.
Polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver sade på morgonen: “Jag kan inte säga något om vem som förts till sjukhus eller något mer om vad som har hänt. Vi jobbar för fullt med ärendet och flera polispatruller är involverade. De letar efter gärningspersoner.”

Polisen hade heller inte på morgonen klart vilken brottsrubricering ärendet skulle ha men vid 10-tiden på måndagsförmiddagen berättade polisen att ärendet handlar om människorov. Samtidigt var den tekniska undersökningen klar. Det gjorde att de släppte på avspärrningarna så trafiken kunde börja passera förbi platsen igen.
Vid samma tidpunkt säger Angelica Israelsson Silfver: “Vi har ingen gripen och därför är vi sparsmakade med detaljer.”
Vid 15-tiden meddelar polisen att brottet är inte längre pågående. Och att polisen nu arbetar med informationsinhämtning på ett flertal platser.
Chefsåklagare Eva Nemec Nordh i Linköping är den som nu leder utredningen säger: “Det här är inte en händelse som allmänheten behöver vara orolig för. Nu jobbar vi på att hitta de misstänkta och får dem till polisen så att vi kan hålla förhör med dem.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vag-avstangd-i-linkoping-efter-grovt-brott?fbclid=IwAR2zfsaR12hm4C_BU1of0-YWEJX5P-huG505whSqA886xmegm8QDZW2d6Bs https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/januari/11/11-januari-0820-olaga-frihetsberovandemanniskorov-linkoping/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.