Sanna Rayman: Om klassrummen vore gym hade det kallats trängsel

| 11 januari, 2021
Skolverkets gd Peter Fredriksson, Anna Ekström (S) och Johan Carlson, gd för FHM. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

I takt med att regeringen och Folkhälsomyndigheten har prickat av samhällets olika smitthärdar med regler har vi nu nått ett läge där skolan framträder som en allt mer central plats för smittspridning. Ändå skärps inga råd i skolmiljön. 

Förra veckan avslutades med en klubbad pandemilag. I skrivande stund är det måndag och skolstart, såväl på högstadier som låg- och mellanstadier och att många lärare går till jobbet med en oro i magen är nog oundvikligt.

Är det en befogad oro? Enligt Folkhälsomyndigheten (FHM) är ju barns smittsamhet och benägenhet att bli allvarligt sjuka lägre. Och jo, att barn inte är lika utsatta som vuxna och äldre förefaller det råda bred enighet om.”

Sanna Rayman

Läs i Altinget


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.