Vi har nått vägs ände

| 11 januari, 2021

Stefan Löfven, ditt eget och dina ministrars svårigheter att hålla sig till ställda riktlinjer, har visst oss att ni står över både regler och lagar. 

För covid-19 bekämpandet är det ändå Agnes Wold och Anders Tegnell vi är hänvisade till, hur tror ni det känns? Något omdömesgillt ledarskap har ingen av er visat, men gärna er makt i att tala om hur ofarligt eller farligt något är. 

Det är dags för tvingande åtgärder som även ni måste hålla er till dem. Visst det kommer påverka ekonomin och skatteintäkterna, men ni använder ju ändå våra pengar som om de vore era egna. 

Stäng ner samhället! FHM har från början sagt nej till extraordinära åtgärder, såsom drastisk nedstängning, som tämligen omgående initierades redan i mars i våra grannländer. Ni har istället babblat om frivilliga åtgärder såsom att hålla avstånd och att tvätta händerna. Vad har det lett oss till? Fler döda och en högre smittspridning. På det har ni haft en ambition om att uppnå flockimmunitet genom att låta så många som möjliga bli sjuka, detta med stor förlust och sorg.

Tanken har säkert inspirerats av regeringens deras konsult Anders Tegnell, Gieseckes och Agnes Wold såklart, som menat att viruset bara kommer att svepa över Sverige och smitta i princip alla på en eller två månader. Viruset skulle upphöra när så många möjligt blivit smittade. Cynismen i detta går knappats att beskriva. Men det förklarar varför ni gett blanka tusan i den asymptomatisk smitta och den skyddande effekten munskydd kan ha, eller ens brytt er om att kontrollera inresande till landet eller åtgärdat de överfulla kollektivtransporterna.

Istället har stor kraft lagts på att försöka få Anders Tegnell till en slags nationalidol, inte minst från Lena Mellins sida, som den trogna lakej hon är. 

Utvecklingen i Sverige har sannolikt varit resultatet av att man låtit Löfven, Tegnell, Gisecki och Wold varit ”experterna” som var emot att alla beslut om att stänga ned landet redan i mars. Detta trots att dödsantalet bara steg och sjukvården larmade. 

Stefan Löfven, för oss alla, inse att du är gjort mer skada än nytta. Börja lyssna på andra än Tegnell och Wold. Nu krävs tvingande åtgärder, timmen är sen.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.