Jack Nilsson: Det är inte kul med sociala medier längre och detta är dessvärre bara början

| 12 januari, 2021

Jag har länge varnat för den grova polarisering som växt fram där människor slår upp olika läger och håller sig till sina. Ett samhälle där värdegrunden går före och allt som tär på ens världsbild är konspiratoriskt och ren extremism. Privata grupper skapade enbart för att förstöra oliktänkandes liv och en censur som är påtaglig. Det börjar allt mer likna det angiverisamhälle jag tidigare skrivit om. Jag har även varnat för häxjakten och för det faktum att vi går mot en mörk tid. Det är inte bara i Sverige utan det ser likadant ut runt om i världen. Vi lever i en orolig tid där ingen tycks få sticka ut utan alla skall rätta sig i ledet och nicka tills var och en får permanenta nackskador – ungefär så som svenskar blivit upplärda under en väldigt lång tid. 

Det är hemskt att bevittna censuren och där vi förväntas följa ett regelverk som ändrar sig från dag till dag och fungerar olika beroende på vem du är. En klick som skall bestämma vad som är sant eller inte. Vår digitala frihet går mot digitala diktaturfasoner och det är inte kul längre. Många av oss har förlorat fantastiska kontakter de senaste dagarna då de antingen stängt ner och bytt plattform eller helt enkelt gett upp. 

Jag tycker heller inte att det är kul men fortsätter så länge det går. En stor del av mitt författande går till spillo då mycket av det raderas utan varning. Jag är övertygad om att dessa “fact-checkers” och anställda på FB är politiskt påverkade. Många viftar bort detta med den enkla förklaringen att Facebook och Twitter sätter upp sina egna regler men jag köper det inte för det kan inte vara slumpen gång på gång. 

Censuren och den grova polariseringen är som sagt värre än någonsin. Det går inte att tala med människor längre då allting är svart och vitt. Good vs evil. Vänster vs höger. Antingen tar du Covidvaccinet och är en fantastisk medborgare eller så är du en mördare, borde hängas och/eller sitta inlåst i ditt hem utan rättigheter resten av livet. Håller du inte med majoriteten så är du en Sverigedemokrat. Har du synvinklar på migrationshaveriet så är du en rasist. Berättar du hur en politiker misskött sin maktposition så ska man genast kolla upp hans partifärg och flytta fokus mot oppositionen. Postar du om ett rån eller en tortyr så får du höra att det begås färre idag. Berättar du om vilka som är överrepresenterade inom ett visst brott så får du höra att svenskar också begår brott. Berättar du om en våldtäkt så är det bara fler som anmäler. 

Tyckonomer är många och idag betraktas känslor som fakta. Man har lagt det sunda förnuftet på hyllan och låter känslor styra. Alla ska följa John. Sverige mår inte bra och klimatet är inte sunt. Det är inte kul med sociala medier längre och detta är dessvärre bara början. Tycker ni polariseringen är extrem i Sverige så är det ingenting i jämförelse med USA. Att presidenten blev avstängd från Twitter medan Ali Khamenei får fortsätta sprida sin dynga har inte gjort det bättre utan pekar snarare på vad jag försöker lyfta fram. 

Det handlar inte om vad du postar utan vem det är som postar.

Jack Nilsson

Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jack Nilsson: Det är inte kul med sociala medier längre och detta är dessvärre bara början

 1. Kennet Larsson

  Ständigt snack om fjantiga värdegrunder har vuxit fram eftersom ”våra” svagbegåvade ”politiker” och inkvoterade så kallade myndighetspersoner ska ha något att göra på dagarna. Dessa är nämligen för enfaldiga för att syssla med verkliga problem och saker som kräver kunnande och kunskaper.
  Den bästa strategin är naturligtvis att överhuvudtaget inte bry sig om larvet.
  Det som kallas för sociala medier behöver vi inte alls. Ta en promenad i naturen med riktiga vänner i stället.
  Enkelt!

  Svar
 2. Carl den 12

  Kan inget annat, än att hålla med till 100 procent !!!

  Calle känner många som långt innan Corona började att dra sig undan det sociala allt mer, just pga att man känner inte längre igen sättet man socialiserar på som förr, då folk var friare och fick vara sig själva oavsett politisk tillhörighet och man hade inte alla dessa olika boxar, som folk placerar folk efter hur det passar just dom, för att styrka hur “goda” dom själva är.

  Ett hårdare, stressigare och otryggare samhälle, bidrar delvis till att man gör en snabb scanning för att vara på den säkra sidan, oavsett om det gäller bekanta, kollegor eller träffa nya människor.
  Många med mig har noterat sedan flera år tillbaka, att man umgås enbart med sina närmaste nära och kära, för att det är tryggast så.
  Dom som är ute och dejtar menar att det är enbart utseende och status som styr för att börja träffas på riktigt, personligen så tror jag mer på att folk inte vågar att släppa in nytt folk i sitt liv och man är extra försiktig och på sin vakt om man är kvinna.
  Man, har mer fördelar med att vara på den säkra sidan, istället för att chansa och utsätta sig för obehagliga situationer.

  Och, så har vi denna tid som är en bristvara, som gör att man helgarderar sig, så man är på rätt plats med rätt person, vid rätt tidpunkt och inte tvärtom.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.