Historiskt beslut: Donald Trump ställs inför riksrätt för andra gången

| 13 januari, 2021

“En majoritet i det amerikanska representanthuset har röstat för att Donald Trump ska ställas inför riksrätt för i sin roll i samband med stormningen av Kapitolium. Därmed blir han den första president som åtalas i riksrätt två gånger.

Under den föregående debatten kallade talmannen, demokraten Nancy Pelosi, Trump för ett ”tydligt och närvarande hot” och sa att man måste åtalas och dömas. Republikanernas ledare Kevin McCarthy sa å sin sida att riksrätt vore ett misstag som riskerar att splittra landet.

Ärendet går nu vidare till senaten där själva rättegången hålls. Två tredjedelar av senatorer behöver rösta mot Trump för att han ska bli fälld, vilket isåfall sannolikt innebär att han aldrig mer får försöka bli president.”

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.