Hotfull man skjuten i benet av polis i Växjö

| 13 januari, 2021

Under tisdagseftermiddagen sköt polisen i Växjö verkanseld mot en utåtagerande 25-årig man. Enligt uppgift larmades polisen till platsen då 25-åringen skog sönder saker i en lägenhet på Öster i Växjö. När första patrullen kom till adressen började mannen kasta saker mot poliserna som då valde att backa undan och invänta förstärkning och en förhandlare. Därefter spärrade polisen av platsen och isolerade mannen i lägenheten för att minimera risken att någon utomstående skulle skadas.

Enligt polisen gjordes isoleringen av mannen också för att göra händelsen så säker för de inblandade, både för mannen och för polisen. Efter ett tag kom dock mannen ut ut lägenheten, men troligtvis inte för att ge upp utan för att gå till attack mot poliserna då han bar på ett tillhygge. Poliserna på platsen kände då att situationen blev hotfull och de avlossade verkanseld mot mannen och skadade honom i benet. Efter polisen säkrat mannen påbörjade de vård i väntan på ambulans anländer till adressen.

När ambulansen anlänt fördes han till sjukhus med polisiär vakt. Vilka skador mannen fick vid verkanselden är inte kända men vid 16.10 uppdaterar polisen son hemsida med att mannen är misstänkt för försök till mord.
Ett vittne brättade för Kvällsposten om hur det såg ut på platsen: ”Vi får inte gå ut, varken jag eller hemtjänsten. Vi står här och tittar på alla bilar.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/man-skjuten-av-polis-i-vaxjo/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.