Jimmie Åkesson: Städa framför egen dörr, Stefan Löfven

| 13 januari, 2021

I dagens partiledardebatt möttes Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och statsminister Stefan Löfven (S) öga mot öga. Det dröjde inte länge förrän tonen mellan de båda hårdnade.

– Han har gjort det här landet mer otryggt, mer splittrat och mer polariserat än någonsin, sa Jimmie Åkesson.

Stefan Löfven å sin sida kritiserade Jimmie Åkesson för retoriken han använder. Bland annat lyfte han två meningar som Sverigedemokraterna har publicerat på sociala medier: ”Välj sida och förbered er på strid” och ”det här betyder krig i riksdagen och kommande valrörelser”.

– Att inför följare och väljare påstå att det ska bli krig i riksdagen, det är inte riktigt demokratins språk. I detta skiljer Jimmie Åkesson ut sig bland de andra partiledarna, sa Stefan Löfven.

SD-ledaren tog då upp exempel från texter som sjungs i samband med första maj.

– ”Störtas skall det gamla”, ”upp till kamp”, ”sista striden det är”. Jag är rätt säker på att statsminister Stefan Löfven sjunger detta minst en gång om året i samband med första maj. Städa framför egen dörr, Stefan Löfven.

Se klipp på svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Jimmie Åkesson: Städa framför egen dörr, Stefan Löfven

 1. Göran

  .Löfvén griper efter halmstrån. Han är desperat

  Hans agerande får mig att tänka på en känd anekdot. En MFF supporter och en supporter från Blåvitt skall gå på match i Malmö nån gång på 50-talet. Båda förväntansfulla och segersäkra. Matchen slutar typ 5-1 till Blåvitt.
  Efter matchen en stunds tystnad. Sedan…
  “Nå, vad säger du nu då”, kvittrar Blåvitts supporter.
  “A du, gå på fotboll i en sån rockaj*vel”, säger då MFF aren.

  Och så ber jag alla MFF supportrar om ursäkt på förhand för att en av deras föregångare i fördatorisk tid fått spela rollen som Sveriges statsminister

  Svar
 2. Carl den 12

  Stefan Löfven`s regering måste sluta leva på konstgjord andning, det var länge sedan S storhetstid och det är verkligen hög tid, att LÄRA sig skilja på person/parti och åsikt !!!

  Calle ser en totalt brutalt misslyckad regering, som gör om sammma “misstag” som M regeringen gjorde, om och om igen och det går övriga i regeringen helt förbi, att SD har allt att vinna på diskriminering utav deras parti, som så många röstar på oavsett ursprung.

  Sanningen och Rättvisan, kommer att segra till slut, men innan dess så är det förbestämt att Moder Svea ska gå sönder ännu mer, UPPENBARLIGEN !!!

  Vi är tillräckligt många som VÄGRAR hålla tyst och kommer INTE heller ge vika för det sk Nya Sverige, ingen önskar leva i……………………………

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.