Kvinnlig lärare misshandlad på ungdomshem i Kungälv

| 14 januari, 2021

Under onsdagen fick polisen rycka ut till ett ungdomshem i Kungälvs kommun efter larm om ett allvarligt våldsbrott. Enligt uppgift ska då en tonårig person misshandlat en av lärarna på hemmet med bland annat tillhygge. Läraren som är kvinna fördes till sjukhus med ambulans och hennes skadeläge ska under torsdagen vara allvarligt, men stabilt skriver Kungälvspolisen på sin Facebooksida. När polisen anlände till ungdomshemmet på onsdagen greps tonåringen och anhölls senare av åklagare misstänkt för mordförsök.

Enligt uppgift från Statens institutionsstyrelse så arbetar personalen på det aktuella ungdomshemmet bland annat med att behandla ungdomar med psykosocial problematik, inte sällan med en historik av kriminalitet och missbruk. Och skolundervisningen sker i en skola i anslutning till hemmet.
Den misstänkte tonåringen som enligt polisen är 16 år har i initiala förhör medgett brott och polisen meddelar att utredningsläget är gott. Dock är det okänt vad som föranlett den grova misshandeln och polisen är förtegna om händelsen då det råder sekretess på grund av den misstänktes ringa ålder.

Enligt Statens institutionsstyrelse så har ungdomshemmet gått upp i stabsläge. Och alla resurser på hemmet nu går åt till att ta hand om medarbetarna och ungdomarna. Statens institutionsstyrelse ska även har förstärkt institutionen och har kopplat in företagshälsovården och psykologer. Dessa resurser och förstärkning har de tagit från andra ungdomshem. Pressansvarig på Statens institutionsstyrelse Stefan Hell Fröding vet inte om det misstänkta mordförsöket inträffade i anslutning till undervisning eller under fri tid.

Han säger: “Jag har aldrig varit med om att något sånt här har hänt. Jag tänker på kvinnans anhöriga, det är en oerhört tragisk händelse och jag hoppas att hon klarar sig. Vi är i kontakt med anhöriga och bevakar situationen. Det senaste jag hörde var att läget är stabilt.
Stefan Hell Fröding säger att han inte varit med om att något sådant hänt innan på något SiS-hem, och det kanske stämmer.
Men hur många gånger har man inte läst om hur dessa ungdomar bara kan vandra ut från dessa “hem” och försvinna trots att de är dömda till att vara där?

Så är det inte dags att Statens institutionsstyrelse tar ett ansvar där de inte låter allt för vek personal sköta dessa hem utan att de uppfostrar de intagna istället för att tycka synd om dem?
För om du Hell Fröding inte varit med om detta tidigare så är risken att detta bara är första gången med tanke på hur grov kriminaliteten numera ser ut bland ungdomarna. Det hjälper inte att vara mjäkig mot dessa individer utan de behöver uppfostras så att de inte efter de kommer därifrån fått uppfattningen att de inte straffas om de begår brott.

https://www.expressen.se/gt/krim/tonaring-gripen-efter-misstankt-mordforsok-/?fbclid=IwAR2YA0mqVPYUGaugWXxC8DvEierB1klf02aUqYwMfi5fqh10x6HxJcK9ypM https://brottsplatskartan.se/vastra-gotalands-lan/mord-drap-forsok-kungalv-nereby-185610

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.