Två män skjutna efter skottlossning i Biskopsgården

| 14 januari, 2021

Göteborgspolisen larmades vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen till Biskopsgården där två personer uppgavs vara skjutna. När polisen kom till platsen hittades de två skottskadade personerna och de fördes till sjukhus med ambulans. Polisen var under kvällen förtegna om hur allvarligt skadade de två skottskadade männen är, de ska dock innan ambulansen kommit till platsen fått första hjälp av polisen. Enligt uppgifter som Göteborgs Tidning tagit del av ska en av dem ha skjutits i magen, och den andra i benet. Platsen där de skjutna hittades ska vara avspärrad för teknisk undersökning, det är dock oklart om den platsen också är brottsplatsen.

Under kvällen pågick en stor polisinsats på platsen, de är dock förtegna om exakt vilka resurser de har aktiverat. Insatsen var fortfarande i full gång vid 18.40-tiden, och då ska även insatsstyrkan tillkallats.
Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler sade: “Vi jobbar på flera fronter där nu, vi jobbar dels med att säkra brottsplatsen och spårsäkra och försöka ta in vittnesuppgifter för att få en förståelse över vad som har inträffat, och dels för att säkra bevis. Sen jobbar vi också parallellt med att försöka hitta och gripa de här gärningsmännen.”
Ärendet rubriceras som försök till mord, i två fall.

Vid 21.40-tiden meddelar polisen att de gripit fyra personer, som misstänks för mordförsök på de två männen. De meddelar också att de två som sköts är i 20- till 30-årsåldern och att männen sedan tidigare är kända av polisen. Enligt uppgifter till Göteborgs Posten ska de båda nyligen ha figurerat i utredningar rörande gängbrottslighet i Biskopsgården.

https://www.expressen.se/gt/skottlossning-i-biskopsgarden-tva-misstankt-skjutna/?fbclid=IwAR1s9JYFWLPvGUFPs9J-xLxHsLZrEf2VGZHP0gWUfh4rqOPHyUaq6SrF55c https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/stor-polisinsats-i-biskopsgarden-efter-skottlossning

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.