Carolin Dahlman i Bulletin: Ingen tvingar låginkomsttagare att röka ihjäl sig

| 15 januari, 2021
Veronica Palm skyller på klass.

Att skylla dålig hälsa på låg inkomst, klasstillhörighet eller en utsatt situation är att skygga för det faktum att många av oss på alldeles egen hand gör oss sjuka. 

”Klassamhället finns, om nån tvivlade. Och det dödar”, skrev S-politikern Veronica Palm apropå en studie som visade att ”risken är fyra gånger så hög att dö i covid-19 i låginkomstgruppen jämfört med gruppen med hög inkomst”. Någon kommenterade: ”Så går det i det nyliberala samhället…😠😠”.  Jenny Wennberg från Arbetarbladet skrev en ledare att: ”fattigdom coronadödar”. Talla Alkurdi (S) sjukvårdsregionråd i opposition i Stockholm, konstaterade att smittspridningen var stor i ekonomiskt utsatta områden ”för att man i grunden har en sämre hälsa”, vilket berodde på ”moderat marknadsstyrd sjukvårdspolitik”. 

Det passar så fint in i vänsterns narrativ, att det är brist på pengar som leder till allt från kriminalitet till sjukdom – samt att detta kan skyllas på annat än individens egna val. Syndabocken är klyftorna eller nyliberalismen, sällan individen själv.

Men sanningen är att vi faktiskt själva har makt över hur vi mår…”

Carolin Dahlman

Läs vidare i Bulletin


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Carolin Dahlman i Bulletin: Ingen tvingar låginkomsttagare att röka ihjäl sig

 1. ulf

  Helt rätt !! Vi har alla ett personligt ansvar för det liv vi väljer att leva.Detta oavsett var du bor,kommer ifrån eller bär med dig i livets ryggsäck.Du har alltid ett personligt val att göra i alla livssituationer.Även om vissa glider vidare på en räkmacka så kan du alltid fixa en egen sådan.Det kräver dock ansvar och framåtanda samt vilja till att förändra sin egen situation.Att se till att som Bidrag(S)partiet låta alla sjunka ned till samma låga bildnings och ambitionsnivå leder inte till någon utveckling,vare sig av samhället eller fosterlandet Sverige.Kom ihåg, i alla livssituationer har du ett eget fritt val att göra hur du vill gå vidare.Skyll aldrig på någon eller något annat,se till att förändra din situation framåt.Gör ditt egna personliga val utifrån ditt eget ansvar över ditt liv.🙂💪🏻Du tar hand om dig bäst själv ingen annan gör det i verkligheten.!

  Svar
 2. Carl den 12

  Och länge leve köttindustrin !!!

  Calle Von Rökare, som givetvis är skeptisk till tobaksindustrin, MEN ännu mer skeptisk till köttindustrin ???
  Få barn röker, men äter desto mer kött, därav har barn tarmcancer.
  Har INTE haft halsfluss en enda gång, sedan jag slutade äta kött=Det bästa hälsoval jag någonsin gjort i hela mitt liv, men har tyvärr sett barn dö i cancer.

  PS Är aningen osäker, om rökare fortfarande har yttrandefrihet och Sverige har världens bästa köttindustri eller är man helt och hållet helt sönderrökt ???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.