Man i 40-årsåldern död efter skjutning inne på restaurang i Valsta centrum

| 17 januari, 2021

Strax efter klockan 19 på lördagskvällen fick polisen ett larm om en skjutning vid Valsta centrum i Märsta. Enligt uppgift ska skjutningen ägt rum inne på en restaurang och offret ska vara en man i 40-årsåldern. Enligt obekräftade uppgifter ska mannen blivit skjuten i huvudet och bröstet. Flera polispatruller larmades ut till platsen och han bedömdes vara livshotande skadad. Enligt uppgift så vårdades mannen på platsen av ambulanspersonal och akutläkare. Initialt rubricerade polisen ärendet som mordförsök och de startade en förundersökning om det.

Platsen där skjutningen ägde rum spärrats av strax efter polisens ankomst och polisen har under kvällen förhört vittnen till skjutningen samt kollat eventuella övervakningskameror som kan finnas i området. Vid 19.30-tiden väntade poliserna på plats att kriminaltekniker ska anlända och göra en teknisk undersökning av restaurangen och närliggande område. Ett tiotal polispatruller är i området med flera hundar för att söka spår efter gärningspersonen eller personerna som sköt offret.

Kriminalpoliser på plats kartlägger också målsäganden. Vid 20.30-tiden fanns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.
Klockan 21.45 uppdaterade polisen sin hemsida och skriver där att den skadade personen har till följd av sina skador avlidit. Brottsrubriceringen är ändrad till mord. Anhöriga har underrättats om dödsfallet. De skriver vidare att en inventering av fasta kameror som kan ha dokumenterat händelsen eller delar av den inventeras just nu. Brottsplatsundersökning pågår och i den har det gjorts beslag av föremål. Ingen person har ännu frihetsberövats.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/skottlossning-i-valsta-en-person-ska-vara-traffad?fbclid=IwAR1nJ_KAodpZUGHFxzMfkE9pHWMp4oq_8vJEHPxfOCQMsOM3mAUzo3fOmc0 https://www.expressen.se/nyheter/larm-som-skottlossning-i-sigtuna/?fbclid=IwAR1nJ_KAodpZUGHFxzMfkE9pHWMp4oq_8vJEHPxfOCQMsOM3mAUzo3fOmc0 https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PR56z0/man-skjuten-i-marsta?fbclid=IwAR1e9uKh-HqcFBiFnVBTImU1XRKAeEN9Yw0cv2sK6DPqtfxIlCVf-FmP3pA https://brottsplatskartan.se/sverige/mord-drap-sigtuna-185861

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.