Teresia Tess Anicic: HIPSTER VAR ÄR DU?

| 17 januari, 2021

Det skjuts i Göteborg igen. 

Att våldet eskalerat är dock inget som Morgan Johansson känns vid, enligt honom skjuts det mindre nu än 1989. I samband med sådana uttalanden kan man undra hur han lyckats ta sig så långt som han gjort, faktum är att det skjuts ihjäl en person i veckan i Göteborg, då har jag inte räknat in alla de som skjuts men som överlever. 

De med rätt värdegrund ser givetvis inte kaoset utan betraktar allt på tryggt avstånd. Samma kritvita människor som alltid bölar i kör så fort man petar lite på dem. Varför ser jag aldrig dig i invandrartäta områden? Varför möts vi aldrig på grönsaksmarknaden i Kviberg lördagar trängandes bland afghaner och somalier? Varför shoppar du inte längre i Nordstan? Varför klipper du dig inte hos min billige arab i Angered? 

Du som slänger dig med värdegrundens fina ord men inte kunde bry dig mindre om förortens människor. Som tror att kritiker till migrationspolitik är onda och att monotona upprepningar av ordet värdegrund gör dig till en god människa. Är du rädd för att bli brunsmetad? 

Göteborg var aldrig barnen i Bullerbyn och jag är inget helgon. Staden flödar i droger, våld, jobbiga typer och fylleri (som jag aldrig deltagit i, vad tror ni om mig egentligen?). De fula typerna kunde man dock förr knäppa på näsan och sedan be dem dra åt helvete. Idag kommer samma typer tio åt gången beväpnade med kniv och de tvekar inte ett ögonblick att använda dem. 

Det är också en klen tröst att kriminella i första hand försöker spränga varandra för när som helst kan vem som helst dö av en bomb, lille Yusuf blev bara 8 år. Ökningen av sprängningar i Sverige är unikt för ett land som inte är i krig och vi kan numera jämföras med ett land i Sydamerika. Vi platsar inte ens längre in i Europa. 

Nordstan på 90-talet kunde vara åtminstone halvmysigt nattetid, i alla fall inte farligt. Idag har gängen tagit över och man går inte dit i onödan. Göteborg var inte heller en “hub” för religiös extremism som det är idag. När Islamiska staten krigade i Syrien var Angered nån sorts centrum för rekrytering av jihadister. Vissa av dem dog, andra är tillbaka. Vilket känns sådär faktiskt. 

Vi hade inte heller “moralpoliser” som bevakade hur kvinnor var klädda, kristna elever mobbades inte för sin religion, gravstenar vandaliserades inte och det var ovanligt med polygama familjer i förorterna. Staden som jag blev hopplöst förälskad i för 11 år kan numera liknas vid ett spöke. Det är ingen slump eller “otur” utan helt logiska resultat av en politik som aldrig fungerade, som aldrig fanns och aldrig kommer att finnas. 

Vår nobla adel till har dragit sig tillbaka till sina områden där gräsmattorna är välfriserade. Politikerna kommer besluta om handlingsplaner som låter bra men ingen kommer tala om de verkliga problemen. 

De har inte fattat ett skit och utvecklingen har inte vänt eller ens stannat upp utan detta är bara början.

Teresia Tess Anicic

https://www.svt.se/…/antalet-sprangdad-okar-kraftigt-i…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Teresia Tess Anicic: HIPSTER VAR ÄR DU?

 1. Carl den 12

  Enligt mig som Göteborgare, så är dessa Hipster fullt upptagna med att assistera ”moralpoliser” värva folk att just deras sk värdegrund och parti alltid har rätt, allt eftersom det passar PK-ismen.

  Calle Von Qvinna, som rört sig inom olika subkulturer, MEN är det en grupp som jag inte fixar, så är det personer som tror sig vara mer värda och att deras åsikt är det coolaste och hippaste.
  Har inga problem med att prata med alkoholister, hemlösa, kriminella, kåkfarare, extremhöger om man kan mötas som människor.
  Bara man kliver ner ifrån sina höga hästar och försöker vara som folk, sig själv så underlättar kommunikationen.

  PS Min största förebild, är och förblir Jesus (oavsett om han har existerat eller ej), som inte gjorde skillnad på folk och folk, men det är fanemej inte lätt att vara ödmjuk när folk satt sig själva högt uppe på en pedistal.
  Där och då, så checkar i alla fall jag ut som den Bohem (ej så hip och trendkänslig) jag är och önskar mig lååååångt bort till en annan värld och galax, där människor menar allvar med Lika Värde och YTTRANDEFRIHET för alla och inte enbart för få utvalda med sk ”rätt tycke och smak” och livsstil…………….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.