Här är resultatet av Ardalan Shekarabis pensionshöjning för oss som har förtidspension eller aktivitetsstöd.

| 18 januari, 2021

För några dagar sen fick jag besked från försäkringskassan vilket mitt aktivitetsstöd (förtidspension) för 2021 blir. När jag fick detta papper från försäkringskassan och kollat vad jag fick under fjolåret så tänkte jag med en gång att jag var tvungen att tacka några för den oerhörda höjningen jag nu kommer att få 2021. Den förste jag vill tacka är Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som under 2020 lovade att pensionärerna skulle få en rejäl höjning.

Jag får tacka honom för den oerhörda höjningen av aktivitetsstödet och garantipensionen med 39 respektive 25 kronor. Sen får jag inte glömma att tacka Finansminister Magdalena Andersson för skattesänkningen på hela 4 kronor. Jag vill inte heller glömma att tacka försäkringskassan för höjningen av bostadstillägget på 1 krona som ni gav mig då hyran ökat med mer än 100 kronor vid nyåret.

Jag vill heller inte glömma att tacka riksdagens pensionsgrupp försatt ni gjort det så mycket lättare att överleva, speciellt när matpriserna ökat långt över vad den höjningen jag fick. Jag vill inte glömma att tacka er för att ni glömt bort fattigpensionärer som mig när ni själva fått rejäla lönehöjningar själva. Men det är väl så att där är så många andra som ska ta del av den allt mindre delen av skattemedlen som går till förtidspensionerna och aktivitetsstöd.

För det är ju mycket viktigare för er att visa er givmildhet till omvärlden än att visa den mot dem som röstat fram er. Men så är det när man låter sig styras av icke parlamentariska krafter som inte bryr sig om nationen eller dess innevånare. Så tack för att ni gjort mitt liv så mycket lättare att leva.

1 En tanke på “Här är resultatet av Ardalan Shekarabis pensionshöjning för oss som har förtidspension eller aktivitetsstöd.

 1. Anders

  Jo , jag är nöjd +132kr i månaden i pension . Får nog skaffa mig en eller två identiteter till som genererar pension . Verkar vara enkelt .
  Men nu känns det lite lugnare när statsministern ska satsa på att bekämpa (SD) efter nästa val . Jag trodde han blivit så snurrig att han tänkte satsa på Sverige .
  Jag har sett hur de andra satsningarna gått . Vård i världsklass , arbetslösheten , kriminaliteten ,välfärden etc,etc .
  Och en sådan satsning till klara vi nog inte av .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.