Hovrätten sänker straffen för tre män som våldtog, rånade och filmade ung kvinna i ett lektåg på en lekplats i centrala Stockholm

| 18 januari, 2021
Våldtäkten utfördes i ett lektåg på en lekplats i Björns trädgård, på Södermalm i centrala Stockholm. Foto: POLISEN

Två av männen blir utvisade till Eritrea och Somalia efter avtjänade straff, men välkomna tillbaka om 12 år. Den tredje mannen slipper utvisning på grund av psykisk ohälsa som kan göra honom “sårbar” i Somalia.

“Kvinnan larmade polisen och berättade om gruppvåldtäkten. Den skedde i ett lektåg på lekplatsen som ligger strax intill Medborgarplatsen.

Stockholms tingsrätt dömde i maj de tre männen för grov våldtäkt. Två till fängelsestraff, den tredje till rättspsykiatrisk vård. Och alla tre till utvisning – efter avtjänat straff skulle de inte få återvända till Sverige före 2034.

Men nu sänker Svea hovrätt deras straff. Hovrätten upphäver utvisningsbeslutet för den man som dömts till rättspsykiatrisk vård, en 19-årig medborgare i Somalia.

”En utvisning skulle drabba honom orimligt hårt och får anses stå i strid med humanitetens krav”, skriver hovrätten som låter tingsrättens beslut om rättspsykiatrisk vård vara oförändrat. 

Samtidigt tar hovrätten hänsyn till att de två fängelsedömda männen också ska utvisas och förkortar därför deras straff med tre månader vardera.”

Läs i Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 69
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Hovrätten sänker straffen för tre män som våldtog, rånade och filmade ung kvinna i ett lektåg på en lekplats i centrala Stockholm

 1. Carl den 12

  Uppenbarligen, så finns det människor som på riktigt anser sig ha rätt till att ta beslut och bestämma, att man ska öka antal brottsoffer istället för att minska !!!
  NEJ, det finns inga förmildrande åldrar, diagnoser, omständigheter och heller ingen mirakulös kur som stoppar dessa förövare !!!

  Calle ställer sig frågande till hur det kommer sig, att först så tar förövare sig rätten att förstöra ett liv och sedan på det, så tar sig samhället rätten att förminska, istället för att rättvisa och trygghet ska vara en självklarhet i Sverige ???
  Lika värde för alla har gått alldeles för långt och ska INTE INNEFATTA tortyr och onda handlingar, där man lär en hel generation komma undan med exakt vad som helst och heller inte människor, som säger sig fly från förföljelse och tortyr, men sprider enbart skräck……………………………………

  All min Omtanke och Kärlek, går till den unga kvinnan

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.