Polisen jagar maskerat gäng efter flera bilbränder i Lövgärdet i Göteborg

| 18 januari, 2021

Bilbränderna fortsätter på ett liknande sätt som 2020 även under 2021. Den enda ändringen som möjligen har skiftats nu till i år är att dessa bilbrännare blivit djärvare och vågade då de börjar tidigare och tidigare på dagarna utan att invänta mörkret när de utför sina dåd.
Så var det i Lövgärdet i Göteborg under söndagseftermiddagen då ett maskerat gäng vid 17-tiden slå sönder en ruta och kasta in något som brann i bilen på Lövgärdesvägen. Enligt polisen och räddningstjänsten fanns det risk för spridning då där var flera andra bilar intill den som eldades upp.

Bara 20 minuter senare var det dags för nästa larm om bilbrand i Lövgärdet, denna gången på Kaprisgatan. Även vid denna bilbrand fanns det spridningsrisk. En stund senare kom ett tredje larm om ytterligare en bilbrand, denna gången i närheten av där den första bilbranden startade.
Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst säger: “Den faller in i insatsen vi håller på med redan med sök och med att lugna området något.”
Ingen var gripen vid 19-tiden på söndagskvällen.

Enligt polisen är detta inte första gången bilar brinner i Lövgärdet de sista veckorna, polisen och räddningstjänsten har fått in många liknande larm.
Men vad kommer att hända om polisen griper någon av dessa individer?
Troligtvis inte mycket då de med säkerhet är för unga för att straffa. Och fallen kommer i så fall att överlämnas till det sociala där ungdomarna i så fall får en uppmaning av någon socialsekreterare att inte göra på detta vis.

Men vad hjälper det?
Troligtvis inte ett dugg, vad som behövs är strängare straff och straff som känd av för dem som gör dessa saker. För görs inget nu så kommer dessa individer att fortsätta på denna banan och kanske övergå till att begå än grövre brott, om de inte redan nu redan gjort det. Vad som behövs är att de får betala för vad de gjort som de som dömdes i fredags för bilbränderna i Södra Ryd i Skövde i maj 2020. Även om jag personligen tycker dessa straff var allt för milda då de endast fick ungdomsvård och skadestånd på mellan en halv och en miljon kronor vardera för ett 30-tal bilbränder.

https://www.expressen.se/gt/krim/bil-i-lagor-maskerade-personer-jagas/?fbclid=IwAR1PEBMpW1pI9mefYKAY7r6-pefKVayDV-QV1njeQvQcs2I5MtbU5LC2IBo https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/tre-unga-doms-for-bilbranderna-i-skovde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.