83-åriga kvinnan attackerades vid bankomaten – nu åtalas rumänsk tiggare

| 19 januari, 2021

En 83-årig kvinna med rollator tog ut pengar i en bankomat tre dagar innan julafton. Då blev hon nerknuffad och rånad. Nu åtalas en rumänsk 45-årig tiggare för grov stöld och misshandel vid Malmö tingsrätt. I polisförhör har mannen erkänt.

Det var några minuter efter 10 på förmiddagen den 21 december som den 83-åriga kvinnan skulle ta ut pengar i en bankomat på Olof Palmes plats i Malmö. Då dök en man plötsligt upp bakom henne och knuffade ner henne i backen samtidigt som han drog en sedel från henne.

På övervakningsbilder från bankomaten syns hur mannen,  som står i ett gäng med andra män, blir intresserad av kvinnan när hon står och tar ut 500-kronorssedlar och stoppar dem i fickan. Sedan tar kvinnan ut 100 kronor och det är 100-lappen som rånaren lyckas komma över efter att ha tryckt till kvinnan, som gjorde motstånd.”

Läs vidare i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “83-åriga kvinnan attackerades vid bankomaten – nu åtalas rumänsk tiggare

 1. Carl den 12

  Är det här socioekonomiskt försvarbart ???

  Calle ifrågasätter er sk ”godhet” som är ALLT annat än goda, pga av att det är sååååå synd om människor som upplever sig själva som offer och måste uppenbarligen råna en äldre kvinna, som inte har en chans att försvara sig.

  Och JA, den sk rasismen har ett fult tryne och det blir inte bättre utav att det gångras med, att det är en äldre vit kvinna som behöver hjälpmedel för att ta sig fram.

  Fortsätt att öppna era hjärtan och vi bygger inga murar, för i det Nya Sverige så har vi ”experiment rollspel”, vänt upp och ner på alla begrepp om vad som är rätt och fel, sunt förnuft och som fanns kvar i den fd Svenska folksjälen.

  All min Omtanke och Kärlek, går till kvinnan och jag hoppas att du får all tänkbart stöd och hjälp.

  Svar
 2. Peter

  Jag undrar om det är rasistiskt att ej pengar på sig för inte bli rånad, eller att undvika Nordstan och brunnsparken? Eller att panta sin burkar bara på vissa ställen?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.