Håkan Boström: Är det journalisters uppgift att störta Trump?

| 19 januari, 2021
SVT-programledarna Mats Knutsson och Anna Hedenmo. Bild: Henrik Montgomery/TT

Dagens Nyheter har den senaste veckan riktat stark kritik mot SVT för att vara för inlyssnande och opartiska i sin rapportering. Men är det verkligen journalistikens uppgift att slå fast sanningar om världen och ta ställning?

Dagens Nyheter har den senaste veckan gått till hårt angrepp mot Sveriges Television. DN:s Johan Croneman skåpade ut Anna Hedenmos timslånga intervju med SD-toppen Mattias Karlsson i SVT-programmet Min sanning som ett ”haveri” (DN 12/1). Hedenmo hade inte ställt tillräckligt kritiska frågor, hävdade han. Nu var dock inte detta något utfrågningsprogram utan tänkt som ett mer personligt samtal. Ofta kan den typen av mjuka samtal avslöja mer om en makthavare än konfrontativ skjutjärnsjournalistik – även om sådan självfallet också har sin plats.”

Läs i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Håkan Boström: Är det journalisters uppgift att störta Trump?

 1. ulf

  Dagens Nyheter är väl gårdagens inkrökta unkna nyheter…är absolut ingen som får nattsömnen störd av den skitblaskans obetydliga skriverier.Känner de sig hotade av Svt vem som skall uppfostra svenskarna kanske i rätt tyckande och tänkande ? Vad vore dessa menlösa statsstyrda blaskor utan presstödet och husse BidragSpartiets konstgjorda andning? Givetvis nedlagda för lääänge sedan.

  Svar
 2. Anders

  Tror Croneman tagit sig ett återfall.
  Så j-la korkad kan han inte vara .
  Eller så kan han det.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.