Ny bilbrand i Lövgärdet. Är dessa bilbränder organiserade för att göra så en utmattad polis inte ska orka och hinna utreda grövre brott?

| 20 januari, 2021

Under onsdagseftermiddagen brann ytterligare en bil Lövgärdet i Göteborg. Denna gången var det i ett parkeringshus på Kaprisgatan som det brann. När räddningstjänsten anlände var det initialt oklart om det förelåg någon spridningsrisk till något annat fordon. Men vid 17-tiden meddelade räddningstjänsten att inga andra fordon skadats. Enligt polisen stod fordonet parkerat då branden startade. Och räddningstjänsten uppger att branden kan ha varit anlagd. Denna branden var en i raden av bilbränder som grasserat i Lövgärdet de senaste veckorna enligt polisen. Och så sen som i söndags larmades polisen om bilbränder i området vid tre tillfällen inom ett par timmar.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler säger: “Det är klart att vi söker anledningen till varför detta sker här och nu, om det kan kopplas till något beslag polisen har gjort. Vi har tidigare sett i andra stadsdelar att detta är ett sätt för kriminella att skapa oreda och ge igen, men vi kan inte koppla det till något sådant i nuläget.”
Så då frågar man sig varför alla dessa bilbränder?
Är det för att göra en redan belastad poliskår ännu mer belastad så att de inte har tid att utreda grövre brott, det är ju sådant som man frågar sig?

https://www.expressen.se/gt/bil-i-brand-i-parkeringshus-i-lovgardet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.