Stor polisinsats i Härnösands samhälle, polisen förtegna om ärendet

| 20 januari, 2021

Strax före klockan 7 på onsdagsmorgonen inledde polisen en större polisinsats i Härnösand. Enligt polisen handlar det om ett grövre brott som ska ha begåtts i Härnösands tätort, men för övrigt är de förtegna om händelsen. Enligt SOS ska en skadad person förts till sjukhus med ambulans, men det är inget som polisen vill bekräfta på morgonen. Vid 10-tiden meddelade polisen att polisens insatsstyrka lämnat platsen, men att teknikerna precis anlänt.

Härnösandsbon och fotografen Örjan Leek är på plats och han säger att insatsen ägde rum i ett villakvarter och att stora delar av den aktuella gatan har spärrats av. SR:s reporter meddelade också vid 10-tiden att där var ett tiotal poliser på plats då och att de just då använder drönare som de flyger med för att dokumentera platsen. Enligt polisens bedömning så ska det grova brottet vara en enskild händelse och att det därmed inte ska vara någon fara för allmänheten.

Uppdatering: Vid den stora polisinsatsen på onsdagsmorgonen så fann polisen två knivskadade personer när de anlände till adressen i Härnösand. Dessa personer ska vara män i 35-50-årsåldern. Men ingen av dem ska vara allvarligt skadad. Den misstänkte förövaren var också kvar på platsen, en man i 50-årsåldern. Polisen kände sig tvingade att avlossa verkanseld mot mannen som skadades så svårt att han senare avled av sina skador.

När polisen höll presskonferens om ärendet under tidig eftermiddag så meddelade de att brottsplatsen fortfarande är avspärrad och tekniker är på plats. Polisen håller även på med dörrknackning i området. Och de har under morgonen hållit ett flertal förhör, bland annat med några personer som befunnit sig på platsen. Polisen har rubricerat ärendet som försök till mord. Men i nuläget finns inte någon mer misstänkt än mannen som skjutits.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/stor-polisinsats-i-harnosand https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisens-presskonferens-efter-grova-brottet-i-harnosand

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.