Våldtäktsman åtalad i Stockholm, hotade offren med kniv och flaska vid våldtäktsförsöken

| 20 januari, 2021

En 25-årig man står nu åtalad i Stockholm misstänkt för en rad med grova brott. Bland annat för människorov och våldtäkt som skedde 2019 men också för ett antal överfallsvåldtäkter som skedde under hösten 2020 i Stockholm. Vid den första våldtäkten som ägde rum i juli 2019 ska mannen först fört en kvinna till ett skogsområde för att sen fört henne hem till hennes lägenhet i Bandhagen där han med kniv tryckt mot hennes hals våldtar henne.

Efter den våldtäkten dröjde det mer än ett år innan mannen misstänks begått nästa våldtäkt. Den gjorde mannen den 3 oktober på Södermalm, och då fångas mannen på en övervakningskamera. Vid denna våldtäkt tvingade han in kvinnan i en hiss. Väl uppe på översta våningen tvingade han kvinnan ut på en balkong där han hotar henne till livet, biter henne i kinden och påbörjar våldtäkten. Denna avbryts dock när en boende tittar ut och får syn på händelsen, då springer 25-åringen därifrån. I detta ärende står mannen åtalad för människorov, rån förutom våldtäktsförsök.

Efter detta våldtäktsförsöket åker 25-åringen till Hammarby sjöstad där han samma dag attackerade ytterligare en kvinna och försökte föra bort henne genom att hota om att slå henne med en ölflaska. I detta ärende står han åtalad för ytterligare ett våldtäktsförsök samt försök till människorov. Detta var dock inte det sista övergreppet han gjorde under hösten 2019. Den 22 oktober gav han sig ut efter nya offer på Södermalm. Då försökta han föra bort en kvinna genom att bland annat ta strypgrepp, slå hennes huvud mot trottoarkanten samt bita och slå på denna kvinnas ansikte.

Han ska också försökt dra denna kvinna över gatan i hennes hår och armar. Dagen efter, den 23 oktober anhölls han i sin frånvaro. Den 30:e oktober kunde mannen till slut häktas, och står nu åtalad för tio brott.
Den 25-åriga mannen nekar dock till alla åtalen och sade bland annat i förhören med honom att han ofta rör sig på Södermalm om helgerna. Och jag var där för att ha lite roligt med mina kompisar. Åklagaren yrkar nu förutom ett långvarigt fängelsestraff också att han utvisas på livstid från Sverige då mannen är spansk medborgare.

https://www.expressen.se/nyheter/han-kidnappar-ranar-och-valdtar-kvinnor/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.