Ghazal Saberian: REGERINGEN SPOTTAR PÅ EN HEL BRANSCH OCH DESS ANSTÄLLDE SOM REDAN LIGGER NER

| 21 januari, 2021

Regeringen förlänger alkoholstoppet på krogarna i ytterligare två veckor till 7 februari men lättare restriktioner införs för gymnasiet.

Beslutet fattas ett läge då många, både krögare och personal håller på att gå under pga de förlorade intäkterna men också pga uteblivna stöd och uteblivna utbetalningar. De allra flesta har inte fått något utbetalat sedan i juli. Det är helt ofattbart! Samtidigt presenterade TV4 igår att den i särklass hårdast av smittspridning drabbade yrkesgruppen är lärare. Verklighetsfrånvändningen och insiktslösheten i regeringens plakatåtgärder blir inte tydligare än så här. 

Smittspridningen sker inte främst på krogarna där man har säkerhetsavstånd mellan bord, plexiglas mellan bord, gästerna får inte mingla runt och hälsa på andra sällskap samt handsprit tillgängligt vart man än vänder sig men regeringen motiverar beslutet om förlängt alkoholstopp med att ”vi har olika smittkällor och restaurangerna är en miljö som KAN bidra till smittspridning. Exakt hur stor den här vet vi inte men vi kan inte chansa”. 

Det är riktigt, man kan inte chansa i det läget vi befinner oss i nu men stryper man en bransch på det här sättet måste man som regering och beslutsfattare också se till att branschen, dvs individerna både personal och krögare som är verkliga människor får ekonomiskt stöd. 

Stefan Löfven och Magdalena Andersson, det här är verkliga människor som ni för var dag som går trycker längre ner under vattenytan. Det här är riktiga människor vars livsverk ni grusar. Det här är riktiga människor som blir arbetslösa, står utan inkomst och en del till och med går i personlig konkurs. 

Finansminister Magdalena Andersson kommenterar de uteblivna utbetalningarna med att ”vi har en lagstiftningsprocess som säger att regeringen måste bereda ärenden innan man lämnar över dem till riksdagen och det måste vi hålla oss till” men när man ska stifta speciallag efter speciallag i andra ärenden så går det på ett litet kick. Det handlar om vilja och handlingskraft Magdalena Andersson! Ni spottar på folk som redan ligger!

Finansministern meddelar vidare i Studio Ett att 3 månader skatteanstånd som man hade sedan tidigare som skulle varit inbetalda under våren inte behöver betalas in förens nästa år och flikar in att man ska ha i åtanke att ”det är skattebetalarnas pengar, så det är skatteinbetalningar och det är klart att där måste vi ha kontroll på de pengarna så att de hamnar i rätt fickor så de inte hamnar hos de kriminella gängen. Därför behöver vi även ha en viss kontroll innan vi betalar ut pengarna så att det inte visar sig att de här pengarna gått till att köpa vapen och sprängämnen.”

Ursäkta? ”Pengarna kan gå till kriminella gäng, vapen och sprängämnen”. Tror Magdalena Andersson på fullaste allvar att vi gömmer automatkarbiner i våra skåp och att kockarna smugglar sprängämnen i grönsaksbeställningarna? Eller rent ut sagt, att krögarna är kriminella gängledare? 

Så här ser alltså finansministern och socialdemokratin på vår bransch och individerna som jobbar i den. Jag hittar dessvärre inget bättre sätt att uttrycka min ilska och min avsky än: Fy fan! 

Stefan Löfven agera eller ta dina ministrar med dig och avgå! 

https://www.expressen.se/…/lofven-kan-inte-chansa…/…

https://sverigesradio.se/artikel/7646943…

Ghazal Saberian


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ghazal Saberian: REGERINGEN SPOTTAR PÅ EN HEL BRANSCH OCH DESS ANSTÄLLDE SOM REDAN LIGGER NER

 1. Göran

  Bra skrivet! Det där med att chansa (ta beslut utan faktaunderlag eller på svagt faktaunderlag) är det enda jag hittills upplevt från regeringens/FHM’s sida sedan pandemin började. Men det är ju inte regeringens ansvar har vi fått veta.
  “Pengar går till kriminella”. Visst går det miljarder till kriminella. T.ex. assistansbolag. Men att misskreditera restaurangbranschen är både fel och andas desperation från regeringens sida.
  “Skattebetalarnas pengar”. Det är dom pengarna som bl.a. också går till SIDA, 52 100 000 000 förra året, varav ca
  1 500 000 000 till en terroriststat som väldigt få länder i väst erkänt. Tror att det är exakt ett västland som erkänt det. Jättemycket pengar går också från SIDA till det nyupptäckta svarta hål som kallas FN.
  Men som vanligt visar S ledningen upp sin bästa sportgren: lägga ut rökridåer. Kanske deras enda sportgren förresten….Ny svensk nationalsport?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.