INSÄNDARE. Bengt Johansson: De Trump-hatande medierna är i dag euforiska över Joe Biden

| 21 januari, 2021

SVT, SR, DN och övriga Trump-hatande medier är i dag lyriska och euforiska inför kvällens tillsättning av Joe Biden och hans korrumperade stab.

Samma medier har på ett utstuderat, konsekvent och målmedvetet sätt förtigit och mörklagt de enorma förtjänsterna av Domald Trumps politik under hans fyra år som president.

En stor del av svenska folket litar fortfarande på mainstream-mediernas hatpropaganda och lögner mot Trump och har aldrig hört ett enda positivt ord om honom och hans politik. Särskilt för dem tillägnar jag den här långa raden av exempel på Trumps förtjänster.

(Än fler exempel finns i den länkade artikeln:

https://www.whitehouse.gov/trump-administration…/)

Här kommer några utdrag i översättning:

“Innan Kina-viruset invaderade våra gränser byggde vi världens mest välmående ekonomi.

USA fick 7 miljoner nya jobb – mer än tre gånger statliga experters prognoser.

Medelklassens familjeinkomst ökade nästan 6.000 dollar – mer än fem gånger vinsten under hela föregående administration.

Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, den lägsta på ett halvt sekel.

Uppnåddes 40 månader i rad med fler lediga tjänster än anställningar.

Fler amerikaner rapporterade att de var anställda än någonsin – nästan 160 miljoner.

Levererade en framtid med större löfte och möjligheter för medborgare med alla bakgrunder.

Arbetslösheten för afroamerikaner, spansktalande amerikaner, asiatiska amerikaner, indianer, veteraner, personer med funktionsnedsättning och personer utan gymnasieexamen nådde alla rekordlåga nivåer.

Arbetslösheten för kvinnor nådde den lägsta andelen på nästan 70 år.

Lyfte nästan 7 miljoner människor från matstämplar.

Fattigdomsgraden för afroamerikaner och spansktalande amerikaner nådde rekordlåga nivåer.

Inkomstskillnaden minskade under två år i rad och med det största beloppet på över ett decennium.

Lönerna ökade snabbast för låginkomsttagare och arbetare – en löneökning på 16 procent.

Återuppbyggnad och investering på landsbygden i Amerika:

Undertecknade en verkställande order om modernisering av regleringsramen för jordbruksbioteknik-produkter, som introducerar innovativ ny teknik på marknaden inom amerikanskt jordbruk och jordbruk.

Stärkte Amerikas landsbygdsekonomi genom att investera över 1,3 miljarder dollar genom jordbruksdepartementets ReConnect-program för att få höghastighets bredbandsinfrastruktur till Amerika på landsbygden.

Vidtagit starka åtgärder för att konfrontera orättvisa handelsmetoder och sätta Amerika först.

Införde tullar på hundratals miljarder kinesiska varor för att skydda amerikanska jobb och stoppa Kinas missbruk enligt avsnitt 232 i Trade Expansion Act från 1962 och avsnitt 301 i Trade Act från 1974.

Riktade en regeringens alla ansträngningar för att stoppa och straffa Kinas kommunistiska partis ansträngningar att stjäla och dra nytta av amerikanska innovationer och immateriella rättigheter.

Införda tullar på utländskt aluminium och främmande stål för att skydda våra vitala industrier och stödja vår nationella säkerhet.

Godkända tullar på 1,8 miljarder dollar i import av tvättmaskiner och 8,5 miljarder dollar i import av solpaneler.

Blockerad illegal import av virke från Peru.

Vidtagit åtgärder mot Frankrike för sin skatt på digitala tjänster som orättvist riktar sig mot amerikanska teknikföretag.

Lanserade utredningar om skatter för digitala tjänster som har föreslagits eller antagits av tio andra länder.

Historiskt stöd för amerikanska bönder:

Förhandlade framgångsrikt mer än 50 avtal med länder runt om i världen för att öka utländsk marknadstillträde och öka exporten av amerikanska jordbruksprodukter och stödja mer än 1 miljon amerikanska jobb.

Auktoriserade 28 miljarder dollar i stöd till jordbrukare som har utsatts för orättvisa handelsmetoder – helt finansierade av de tullar som betalas av Kina.

Kina upphävde sitt förbud mot fjäderfä, öppnade sin marknad för nötkött och gick med på att köpa minst 80 miljarder dollar amerikanska jordbruksprodukter de närmaste två åren.

Europeiska unionen gick med på att öka nötköttsimporten med 180 procent och öppnade sin marknad för mer import av sojabönor.

Sydkorea upphävde sitt förbud mot amerikanskt fjäderfä och ägg och gick med på att ge marknadstillträde för rekordexport av amerikanskt ris.

Argentina upphävde sitt förbud mot amerikanskt fläsk.

Brasilien gick med på att öka veteimporten med 180 miljoner dollar per år och höjde sina kvoter för inköp av amerikansk etanol.

Guatemala och Tunisien öppnade sina marknader för amerikanska ägg.

Vann tullundantag i Ecuador för vete och sojabönor.

Förnyade vår omhuldade vänskap och allians med Israel och vidtog historiska åtgärder för att främja fred i Mellanöstern:

Erkände Jerusalem som Israels verkliga huvudstad och flyttade snabbt den amerikanska ambassaden i Israel till Jerusalem.

Erkände Israels suveränitet över Golanhöjderna och förklarade att israeliska bosättningar på Västbanken inte är oförenliga med internationell lag.

Avlägsnade USA från FN: s råd för mänskliga rättigheter på grund av gruppens uppenbara anti-israeliska partiskhet.

Mäklade historiska fredsavtal mellan Israel och arab-muslimska länder, inklusive Förenade Arabemiraten, Konungariket Bahrain och Sudan.

Dessutom förhandlade USA fram ett normaliseringsavtal mellan Israel och Marocko och erkände marockansk suveränitet över hela Västsahara, en position med långvarigt stöd från tvåpartier.

Mäklade ett avtal för Kosovo för att normalisera banden och upprätta diplomatiska förbindelser med Israel.

Tillkännagav att Serbien skulle flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem.

Första amerikanska presidenten som talar till en församling av ledare från mer än 50 muslimska nationer och når en överenskommelse för att bekämpa terrorism i alla dess former.

Etablerade Etidal Center för att bekämpa terrorism i Mellanöstern i samarbete med Saudiarabiens regering.

Tillkännagav den politiska planen Vision for Peace – en tvåstatslösning som löser riskerna med palestinskt statsskap för Israels säkerhet, och första gången Israel har godkänt en karta och en palestinsk stat.

Släppte en ekonomisk plan för att bemyndiga det palestinska folket och förbättra den palestinska styrningen genom historiska privata investeringar.”

Bengt Johansson


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.