Man skjuten i Alby centrum i Botkyrka

| 21 januari, 2021

Strax innan klockan 17 på onsdagseftermiddagen larmas polisen till Alby centrum i Botkyrka, söder om Stockholm om att ett gäng ungdomar bråkade och slogs. Enligt polisen beordrades flera patruller mot området för att undersöka vad det är som har hänt. När de undersökte ärendet så fann de vid 17.30-tiden en man inomhus med en trolig skottskada. Han fördes till sjukhus och en patrull följde efter för att höra mannen. Vilka skador mannen hade var inte kända vid den tiden, men enligt obekräftade uppgifter ska mannen skjutits i magen.

Enligt uppgift stannade flera patruller kvar, någon med hund för att söka efter gärningsperson/gärningspersoner samt höra vittnen som ringt polisen. Under onsdagskvällen hittade polisen en trolig brottsplats som låg utomhus, och de spärrade av och rekvirerade tekniker till platsen. Vid 19-tiden var teknikerna på plats och påbörjade sitt arbete. Vid 19-tiden meddelade polisen också att målsägaren är en man i 40-årsåldern och skadeläget för honom bedöms av sjukvården som allvarligt men stabilt. Polisen meddelade också att de startat en förundersökning gällande försök till mord.

Vid 19.45 uppdaterade polisen sin hemsida med att i det initiala arbetet på och kring brottsplatsen har flera personer frihetsberövats. De ska på olika sätt vara misstänkta för inblandning i brottet. De frihetsberövade kommer under kvällen att höras av polis, sedan kommer åklagare att ta ställning till om de ska vara fortsatt frihetsberövade.

https://www.expressen.se/nyheter/man-troligen-skjuten-i-botkyrka-/?fbclid=IwAR3bVWzF-vmcfPXk1qzFW85qK9kcB7u_4Rva4JqSF2MFG7h6Slavg_F3mzw https://polisen.se/aktuellt/handelser/2021/januari/20/20-januari-1653-brak-botkyrka/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.