Danmarks statsminister: Målet är noll asylsökande

| 22 januari, 2021
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) vill att noll personer söker asyl i landet. Arkivbild. Bild: Philip Davali/Ritzau Scanpix/AP

“– Vi kan inte ge ett löfte om noll asylsökande, men vi kan gott och väl ställa upp den visionen, som vi också gjorde inför valet (2019). Nämligen att vi önskar ett nytt asylsystem och vi gör vad vi kan för att införa det, säger Frederiksen i en debatt i folketinget.

I fjol tog Danmark emot 1 547 asylansökningar. Det är det lägsta antalet sedan 1998, då man började föra statistik på området. Hur många asylsökande Danmark tar emot har en stor betydelse för om landet ska lyckas med integrationen, menar statsministern.

– Vi ska akta oss så att det inte kommer för många till vårt land, för då kan vår kraft att hålla samman försvinna. Den är redan utmanad, säger Frederiksen.”

GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Danmarks statsminister: Målet är noll asylsökande

  1. Carl den 12

    Drömmen om att Norden tillsammans skulle bidra till att bygga ett samhälle tillsammans med flyktingar vid soligare breddgrader, känns så avlägset då Svenska politiker och PK-medlöpare uppenbarligen har en strävan och mål med att öka mansöverskottet och VÄGRAR se vilka konsekvenser det för med sig.

    Calle är helt övertygad om att Sverige har valt helt åt HELVETE fel strategi, gällande hanteringen utav både Corona och asylrätten, som helt logiskt hänger ihop om man tänker utanför den politiska boxen, man klämt in sig i och far med ord som rasist och så har man enbart godhetsförklarat sig själv, utan att tillföra någonting alls.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.