Fader och moder misstänkta för grovt våld mot sitt eget spädbarn

| 23 januari, 2021

Under fredagen häktades en man i Borås på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av sitt eget spädbarn. Även modern är misstänkt men inte häktad för brott. Vid flera tillfällen har spädbarnet vårdats på sjukhus för flera olika typer av skador. Och enligt kammaråklagare Andreas Ekengren så är det skadebilden som barnet har som har lett fram till misstanken. Dock vill han inte ge någon mer detaljerad bild av våldet i sig.

Han säger dock att barnets skador inte varit livshotande och att det varit föräldrarna själva som sökt vård för barnet. Både mannen och kvinnan nekar till brott, men åklagaren angav i skälet för häktningen av pappan att det fans risk för att han skulle försvåra utredningen och undanröja bevis.misstankarna mot modern är inte lika starka så därför häktades inte hon. Enligt uppgift är barnet omhändertaget av socialtjänsten.

https://www.expressen.se/gt/foraldrar-misstanks-for-grovt-vald-mot-spadbarn/ https://omni.se/foraldrar-i-boras-misstanks-for-vald-mot-sitt-spadbarn/a/dlLkRz

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.