S driver en verkligt ful kampanj

| 23 januari, 2021

En ful kampanj som vi känner igen hos diktaturer. Varför? Syftet är krasst. Tro inget annat. Att måla ut oppositionen som odemokratisk för att den driver sin sakpolitik och därmed försöker underminera vår demokrati 

Socialdemokraternas auktoritära tendenser har vi sett länge, men nu är det beredda att gå ännu längre. Moderaterna är deras måltavla. Att Moderaterna är beredda att bilda en regering som har stöd av Sverigedemokraterna pekas ut som orsak, vilket är lögn. Moderaterna pratar om samarbete i sakfrågor de ense om, och om att det är ok att vara oense.

Häromdagen skrev Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad i en debattartikel där hon påstod att Moderaterna, hade radikaliserats och närmat sig extremhögern, att det hade skett en glidning mot det odemokratiska hållet. 

Vad kan vara mer odemokratiskt än att sprida lögner och använda ett språk diktaturländer använder? Hon och S har en märklig syn på demokrati, den kan närmast beskrivas som maktfullkomlig. 

Morgan Johansson går så långt som att säga att det finns en risk att M kommer gripa makten. Vadå gripa? Med våld? 

S visar verkligen upp sin allra fulaste sida. De rider på diktaturens retorik och tror att det är det som kommer vinna folkets förtroende. Är det vår framtid, maktfullkomlig är politiker? 

De borde skämmas!


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “S driver en verkligt ful kampanj

 1. Göran

  Precis så! Men det värsta är inte att de gör det. Det värsta är att det verkar gå hem i stugorna. Hoppas jag har fel, vilket nästa väljarundersökning får utvisa.
  Men jag tror vi pratar delar av procentenheter i förändrade preferenser.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.