Kommunpolisen Anders Buene varnar för att filmen Fight Club blivit verklighet i småländska orterna Markaryd och Ljungby

| 24 januari, 2021

Har filmen Fight Club blivit verklighet i småländska orterna Markaryd och Ljungby?
Att jag frågar mig detta är att kommunpolisen Anders Buene i Markaryd i tidningen Smålänningen varnar för detta och säger att ett slag mot huvudet och helt okontrollerat kan sluta precis hur som helst. Filmerna som har och har haft stor spridning på sociala medier började spridas redan under hösten 2019, men tack vare att ungdomarna i den filmen var under 15 år gamla så fick socialen ärendet på sitt bord.

Ännu i dagsläget vet polisen inte vad det går ut på, hur upplägget är. Eller om ungdomarna slåss för pengar. Polisen vet heller inte hur omfattande dessa ”slagsmål” och ”boxningsmatcher” är. Därför går nu polisen ut med en varning om att dessa slagsmål kan sluta illa och få ödesdigra konsekvenser om det vill sig riktigt illa. Och det är nog en sak som stämmer till 100 procent.
Vad jag däremot inte förstår är att om polisen vet vilka det är som har deltagit o dessa ”organiserade slagsmål” varför kontaktar de då inte vårdnadshavarna?

För att de måste ju veta vilka de är om de 2019 kunde säga att de var under 15 års ålder. Att de sociala myndigheterna är kontaktade är väl helt rött men polisen borde kunna arbeta mer med ärendet enligt mig. Om de kontaktade vårdnadshavarna så kanske där blir ett stopp på dessa ”slagsmål” innan något riktigt allvarligt händer och polisen får kontakta någon vårdnadshavare med ett besked att deras barn är svårt skadad eller kanske död.

https://www.expressen.se/kvallsposten/ungdomar-traffas-for-att-slass-videoklipp-sprids/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.