Kyrkogårdsvandaler på Norra begravningsplatsen i Solna

| 24 januari, 2021

Vid 15.30-tiden larmades polisen till Norra begravningsplatsen i Solna då brott mot griftefriden begåtts på begravningsplatsen. Enligt uppgift är det ett antal gravstenar som välts. Under lördagseftermiddagen hade dock polisen inga uppgifter om vandaliseringen var riktad mot någon specifik religion på begravningsplatsen eller det var en allmän vandalisering. Vid 17.30-tiden meddelar polisen att de har patruller på plats och att de spärrat av ett område för teknisk undersökning.

Enligt Svante Borg förvaltningschef på kyrkogårdsförvaltningen i Stockholms stad som själv varit på plats på Norra begravningsplatsen under lördagen så uppskattar han att det rör sig om ett hundratal stenar denna gången. För detta är tredje gången på kort tid som begravningsplatsen vandaliserats med välta och sönderslagna gravstenar. Vid ett annat tillfälle ska uppemot 300 stenar blivit utsatta för skadegörelse. Enligt Borg skedde denna vandalisering i samma område av kyrkogården som tidigare utsatts.

Svante Borg sade på lördagen: ”Det är omfattande och rejält sorgligt. Det är fruktansvärt för de familjer som blir drabbade. Kyrkogårdsförvaltningen kommer så fort som är möjligt att kontakta alla som är berörda.”
Stockholms stad hade redan innan denna ”händelse” utökat bevakningen av kyrkogårdarna i Stockholm med ronderande vakter, men kommer nu att försöka hitta andra former för att stävja dessa vandaliseringar.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/gravstenar-valta-pa-norra-begravningsplatsen-i-solna

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.