Mattias Lindberg: S använder en strategi vi brukar se i diktaturer

| 24 januari, 2021
Partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) i samtal med statsminister Löfven. Foto: FILIP ERLIND/TT

Ett av kännetecknen för ett land med auktoritära tendenser är att den politiska oppositionen inte ses som legitim. Ledande socialdemokrater ägnar sig i detta nu åt att försöka detsamma i Sverige, skriver Mattias Lindberg.

Olof Palmes Internationella Center är den svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för att internationellt stödja sådant som demokrati och mänskliga rättigheter. På sin webbsajt har de bland annat listat 11 punkter som kännetecknar ett land med auktoritära tendenser. En av dessa punkter är att den den politiska oppositionen inte ses som legitim. Där står att läsa att ”oppositionella smutskastas och tystas och det pågår dagligen i länder som Brasilien, Ungern och Kina”…”

Mattias Lindberg

Läs vidare i Expressen…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Mattias Lindberg: S använder en strategi vi brukar se i diktaturer

 1. Anderssonskan

  I uppochnerlandet Sverige är det mycket som är konstigt .
  Bildt och Reinfeldt kallas in att kommentera politiska händelser . J-ligt konstigt . Att kalla in de två sämsta gamla statsministrarna . Som när de själv var aktiva satte Sverige i allvarliga problem . Bildt fick till det så räntan blev 500% och Reinfeldt satte Sverige i den utförsbacke vi ännu befinner oss i . Och nu fortsätter Löfven i samma spår .
  Så att vi kan vara tvärsäkra på att det ska nedmonteras och gå åt He…..
  Upp till kamp emot (S)…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.