VIMMERBY: MAYAS HUND DOG EFTER ATT HA FÅTT I SIG “PREPARERAD” MAT PÅ PROMENADEN

| 24 januari, 2021

“Förra helgen var Vimmerbytjejen Maya Ryen ute och gick med sin åttaåriga blandrastik Tusia i närheten av Allaktivitetshuset Fabriken i Vimmerby. Som vanligt gick Tusia och sniffade med glatt humör, och att hundar är sugna på att tugga i sig det mesta är ju inte ovanligt. Maya reagerade därför inte alls när hennes hund smet in under en buske på ett grönområde tillhörande Vimarhems hyreshusområde där intill.

– På söndagseftermiddagen började hon sedan bete sig och låta konstigt. På nätterna sov hon vanligtvis som en stock, men under natten till måndagen gick hon runt och var hon orolig, det märktes att hon inte mådde helt bra, berättar Maya.

– Vi trodde väl att hon hade fått i sig något som gjorde henne dålig i magen, men när jag gick upp på morgonen så låg det mängder med avföring i olika konsistenser och färger i vardagsrummet.

Maya tog omedelbart med sig Tusia ut, och då började det forsa lös, blodröd och slemmig avföring ur hunden. Tyvärr fanns det inget att göra för Tusia, utan redan senare samma dag fick Maya låta sin hund somna in.

– Bara två dagar efter Tusia drabbades fick en granne till mig ta bort sin hanhund, som också hade kommit över något att ”smaka på” under busken. Även han fick kraftiga blödningar, och gick inte att rädda, berättar Maya.”

Läs mer i Dagens Vimmerby


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.