3201: Den slutgiltiga rättvisan är nära

| 25 januari, 2021

Så var det dags för ännu en av favoritrepriserna. Antirasistiska symbolhandlingarna; idag genom att Disney tar bort några filmklassiker (Expressen). I och för sig är det inte något som är en historisk nyhet. Varje tid har sina idéer om historierevisioner. Det är naturligtvis utomordentligt lätt att utifrån vår tids uppfattningar finna moraliska fel i historien. Man kan vara säker på att en fullständig korrigering är en mäktig uppgift men den blir ändå inte så stor eftersom den begränsas till vad som för tillfället fångar uppmärksamheten. Man kan nog tillägga att de oegentligheter som pågår i många länder världen över inte tillhör prioriteringen.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.