Känd jihadist far till svenska IS-kvinnans barn

| 25 januari, 2021

“En man som nyligen vid Göteborgs tingsrätt tilldömts faderskapet för en flicka ingick i den brutala kretsen kring Jihadi John och blev omskriven som den första brittiska jihadisten som stupade i Syrien. Den numera Göteborgsbaserade modern till barnet är känd som den vapenfixerade svenska IS-kvinnan ”Umm Fidah”.

Faderskapsmålet som i december 2020 rullades upp i Göteborgs tingsrätt ger inblickar i IS-kalifatet men också i hur återvändande IS-kvinnor bemöts av svensk byråkrati. I berättelsens centrum finns också ett barn, vars behov rätten dock inte prövade i detta ärende.”

Läs i Doku


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.