MOHAMED OMAR: Det gamla och det nya Borlänge

| 25 januari, 2021

“Kommunen vill lägga ner museet för att man inte har råd att det driva det. Ja, de prioriterar andra saker, som till exempel invandringen. Man anser sig med andra ord ha större ansvar för människor från Afrika och Mellanöstern som söker ett bättre liv, än för det egna kulturarvet. Mitt intryck är att när politiker prioriterar tenderar det svenska, det egna, ofta att förlora.

Under kort tid har tusentals somalier flyttat till Borlänge. Det har bildats ett Somalia Town i området Tjärna Ängar. Det kallas ibland Lilla Mogadishu. Många av somalierna är hyggliga. Men Borlänges karaktär förändras. De människor som kan säger att Jussi Björling är ”vår” blir färre. Visst, många ”gammelsvenskar” struntar i Jussi Björling. Många vet inte vem han är. Men han är deras.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.