Socialdemokraterna – ett parti som tappat sin moraliska kompass

| 25 januari, 2021

Debatten mellan Jimmie Åkesson och Anders Ygeman igår var en uppvisning av ett socialdemokratiskt parti som tappat sitt moraliska kompass

Det som tydligast framträdde, trots uppenbara lögner om att Åkesson skulle ha nominerat Trump till ett Nobelpris, var att S är ett parti som tappat sitt moraliska kompass och inte längre bryr sig om hur de allra svagaste i Sverige drabbas av deras politik. Där satt han med en svensk flagga fastnålad på kavajslaget och pratade om hur forskning minsann visar hur bra S är, framför allt på att hålla god ton och därmed inte vara delaktiga i att skapa den polarisering och hat som växer i Sverige. Det var den största lögnen av allt som sades.

Det handlar inte om tonen i sociala medier utan om den politik S för. En politik som gjort Sverige till ett bidragsland med utanförskapsområden där knappt någon kan leva men ändå måste. 

Ygeman är en ovärdig som politiker som inte förstår eller vägrar förstå vad det är för ett slags Sverige de skapar 

Sedan kan man undra hur Ygeman ens ännu är minister. Hur en politiker som avgick efter IT-skandalen kunde få komma tillbaka som minister i en Regering är helt obegripligt. 

Det få vet är att Ygeman sedan länge varit en del av den digitala världen. För många år sedan, i sin ungdom, var han till och med själv en hacker. Han drev en klubb och gav ut en tidning som hette Hacker. Numera säger han att han knappt minns det. 

Ygeman har också upprepat frågan varför SD vill göra det enklare att hata, hota och mobba på nätet? Är det inte tvärtom? Ygeman stor bakom en politik som driver fram polarisering, hat, fattigdom, otrygghet och en välfärd som trasa sönder. Det reagerar alla på, inte bara Åkesson. 

Om Ygeman menar allvar med att S ska göra allt för att förhindra att hat, hot och mobbning sprids på nätet, borde han fundera på vad han själv. bidrar med. Allt handlar som sagt inte om tonen. Det är bra att de stora sociala medieföretagen tar ett ansvar men nu har det gått så långt att det är de som bestämmer vad som får sägas, vem som får säga vad och om vad. Och det är inte rätt. Det är inte demokrati. 

Också det här med att som politiker visa att att man hederlig och någon man kan lita på borde också spela in när S beskyller andra partier för att ohederliga, i synnerhet SD. Så vitt jag vet vägrar Ygeman än idag att betala sina gamla hyresskulder eller för den åverkan han och hans vänner gjorde på det hus han hyrde.

Ygeman är en inte någon politiker, han försöker att vara det och framställa sig som det.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

4 tankar på “Socialdemokraterna – ett parti som tappat sin moraliska kompass

 1. Carl den 12

  Ska man skratta eller gråta, för det här kan väl ändå INTE, vara vuxna människor det handlar om ???
  Det låter som elaka barn på skolgården, som INTE har fått någon som helst fostran i vad som är rätt och fel.

  Calle Von Länge Leve Sanningen och Rättvisan SKA Segra, hoppas att folk kan se att varken klass och kön har, någon som helst betydelse när det gäller trakasserier.
  Det här partiledare Jimmie får utstå på sin arbetsplats, händer varje dag på andra arbetsplatser med både aktiva och passiva medlöpare.

  Man, kan kackla och sätta vilken jävla etikett, som bäst passar ens egna syften, MEN polariseringen i samhället och dess skuld, ska läggas där den hör hemma, INTE på Jimmie.

  På riktigt, hur genomskinligt transparant kan man egentligen lov att få bli och vara ???
  Kan man inte utföra sitt arbete, jämt och ständigt lägger sin tid på att kritisera någon annan på arbetstid, så är det ett klassiskt tecken på att man har för lite att göra eller INTE gör sitt arbete alls !!!

  Som, Svenska samhället och landet Sverige ser ut i dag, så har S en hel del att göra för att bevisa om S verkligen är rätt att leda Moder Svea……………………………………

  Svar
 2. Peter

  Jag har sagt det förr och säger det igen. S OCH MP vill ha makt. Makt hittar man bland väljarna, den stora massan finns i förorterna, då gäller det att föra en politik som gagnar dessa väljare

  Svar
 3. ulf

  Bidrag(S)partiet Rö(S)tköparna,Lögnens mästare,har länge varit som ett blaskigt ruttet äpple inuti.Nu är även skalet ruttet och allt framstår i all sin genomruttna glans.Dags för sophögen .

  Svar
 4. Dan Astrom

  Det håller jag inte med om!
  Deras moraliska kompass har aldrig pekat rätt, om man tror det så är det dax att studera gamla historiska dokument. Som vanligt är det “segraren” som skriver historien och tillrätta lägger den. Det finns så mycket skit hos S så man blir förfärad, men inte om man inte gräver lite djupare än vad som är tillrättalagt.
  Aron Flam har en liten presentation i sin bok, sedan kan man studera paret Myrdals åsikter och hur dom ville skapa ett samhälle som påminner om det Pol Pot försökte sig på i Kamboja.
  Man såg till att barn inte skulle knyta kontakt med sina föräldrar som skulle fungera som arbetskraft för socialismen. Försöken på förståndshandikappade som genomfördes utan någon som helst medmänsklig känsla. Steriliseringen av kvinnor som sågs mindre begåvade, det var många, och det ända in på 70-talet. Dock inte något man kan läsa om i Socialdemokraternas tillrättalagda historia och den man upprätthåller, och det finns mycket mycket mer skit i deras bakgrund…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.