Stort polispådrag vid sprängning vid ett bostadshus mellan Husby och Kista

| 25 januari, 2021

Strax efter klockan 22 på söndagskvällen larmades polis och räddningstjänst om att något exploderat vid entrén till ett bostadshus mellan Husby och Kista i norra Stockholm. När polis och räddningstjänsten anlände till platsen så kunde de konstatera att något exploderat och att det uppstått skador på fastigheten vid entrén. Senare på söndagskvällen talade polisen om att det kan ha rört sig om en handgranat som exploderar på platsen. Men att den fortsatta utredningen får klargöra detta.

Polisen spärrade av platsen och har under natten genomfört en teknisk undersökning av platsen. Denna undersökning var klar vis sju-tiden på måndagsmorgonen och då togs avspärrningarna också bort. Dock har polisen inte ännu på måndagsmorgonen talat om vad det var som exploderade under söndagskvällen. Polisen utreder ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

Den tidigare moderata ungdomsförbundets ordförande och nu Timbros vd Benjamin Dousa var en av dem som kände av explosionen då han bor alldeles intill. Han sade till Aftonbladet att explosionen fick hela huset att skaka.
Han sade sen: ”En hel bil var skadad från vägsidan och en balkong var skadad. Flera grannar hade sett en bil stå på varmgång och sen dra på ordentligt därifrån.”
En annan boende berättar att denne direkt efter explosionen ringde 112 och de berättade då att de var nerringda om explosionen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/larm-om-explosion-i-kista https://www.expressen.se/nyheter/boende-larmar-om-explosion-i-husby/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.