Björn Ranelid: När ärkebiskopen i Sverige tiger stilla, så talar och skriver jag

| 26 januari, 2021

   När en moder mördas med sitt lilla barn i famnen borde Sveriges kyrkklockor dåna över nejden och flaggor halas på halv stång och det borde hållas en tyst minut i alla städer, byar och minsta plats där människor bor och lever.

    Det inträffade den tjugosjätte augusti år 2019, men tideräkningen gäller för evigheten i detta fall. Läkaren Karolin Hakim höll sitt barn i famnen när hon blev skjuten i huvudet på en gata i Malmö. Hon var gravid och på väg till en barnmorska.

    Några sekunder dessförinnan hade hennes fästman hållit barnet i sin famn och han blev beskjuten av två män. Då tappade han barnet och började springa. Modern Karolin tog upp barnet och strax släcktes hennes liv.

    Förmodligen hade Karolins fästman ett pris på sitt huvud i en värld som befolkas av gäng, men består av individer som har ett ansvar för sina handlingar.

   Brottslingarna för ett krig mot de laglydiga och skötsamma människorna i Sverige och endast ordet krig är relevant i sammanhanget, ty de använder vapen av olika slag, handgranater och sprängmedel och de skyr inga medel för att härska, döda och förinta sina fiender. De skjuter, spränger och mördar på allmänna platser där vem som helst råkar vara i närheten.

     Mördaren som släckte Karolins liv är kallblodig och från den stunden förtjänar han inte att räknas till människorna, eftersom han är ett odjur och han sällar sig till släktet som aldrig skall förlåtas.

     Jag skriver dessa ord i presens form, därför att förfluten tid inte existerar för modern som burit och fött fram Karolin. Hennes sorg är kronisk och obotlig och det är mördaren och ingen annan som är skyldig till detta.

    Stålpennan rispar in den tjugosjätte augusti år 2019 i mitt minne och den dagen skall stanna kvar resten av mitt liv. Vissa händelser upphör aldrig att existera och jag tänker på min egen dotter och alla andra döttrar i världen.

    Nu är en tjugotvåårig man anhållen för mordet på Karolin Hakim och därmed var han tjugo år när dådet begicks. Således skall han dömas till livstids fängelse, om han är skyldig till handlingen. Märk väl att jag skriver skall och inte bör eller kan, ty inget annat straff kan komma i fråga i en rättsstat som är värd respekt.

    Den tjugotvåårige mannen sitter just nu i fängelse för grovt vapenbrott och ett grovt rån och han är tidigare straffad för handel med narkotika och förberedelse till mord. Han hade en krypterad telefon med sig när han greps av polisen.

    När han var fjorton år dömdes han till ungdomsvård för rån och våldsamt motstånd. Han har valt att bli och vara kriminell och ingen har tvingat honom till det. Han har haft fri skolgång och kunnat äta sig mätt varje dag och sova under tak.

    Dådet mot Karolin Hakim var en ren avrättning. Skottet träffade i hennes huvud. Det hände på Sergels väg i Malmö i en förnäm stadsdel. Karolin är utbildad läkare och hon skall minnas i presens form och inte i förfluten tid och det kan ingen mördare ta ifrån henne.

   Gärningsmannen och hans kumpan hade noggrant planlagt och förberett mordet. De hade lurpassat på sina offer och hade vapen med sig. 

   Det Sveriges statsminister, justitieminister, alla domare, åklagare och försvarsadvokater skall veta om och verka för är att presumtiva mördare måste räkna med att få sitta inlåsta resten av sina liv, om de begår sådana brott. Det kan möjligen avhålla en del av dem från att utföra dessa dåd. 

    Endast livstids fängelse kan gälla för den skyldige och straffet skall avtjänas i bokstavlig mening och ingenting annat.

Björn Ranelid i sorg, måndagen den tjugofemte januari år 2021 på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.