3203: Nya bidrag till den politiska estetiken

| 27 januari, 2021
FOTO: LOTTE FERNVALL Ulf Kristersson (M) har fått stenhård kritik på Forum för levande historias facebook-sida.

Det går inte att förneka att det har blivit lite nerv i svensk politik. Kristersson har deklarerat att han kan samarbeta med SD. Inte oväntat, snarare oundvikligt eftersom det är den enda realistiska möjligheten till en konservativ regering. Faran är uppenbar från andra hållet som mobiliserar sig och inleder ett motangrepp (Aftonbladet). Så långt är det korrekt tänkt. Alldeles som min tränare i Lerbergets IF brukade säga: Attackera innan han får kontroll över bollen. Men sedan är det frågan om det gamla vanliga, deklassera SD. En del raka rör dyker upp i spalterna. Måleriskt och pittoreskt skulle man säga i estetiska termer (Dala-Demokraten) Den strategin har hittills visat sig vara ineffektiv eller rentav skapat PR för motståndaren. Skillnaden är att Kristersson skall belastas och det kan medföra att en del moderatväljare kan ta illa vid sig. Som vanligt polariserar politiken sig och betraktaren får följa ett stycke intressant dramatik. För självklart måste det hända något med alla medier, gamla som sociala som alternativa – alla dessa måste varje dag fyllas med något uppseendeväckande.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “3203: Nya bidrag till den politiska estetiken

 1. Anderssonskan

  Det är svårt att säga att jag inte är tvehågsen när det kommer till lägga en röst på Moderaterna .
  Sveket som Reinfeldt utsatte oss för är svårsmält . Om man inte känner sig färdig för (Afs) eller (SD) känns (M) för svajigt
  Att en ändring är av nöden är det ingen som helst tvekan om . Men jag måste nog säga att Åkesson så här långt har lyckats hålla debatterna på en anständig nivå. Och det är mer än många andra politiker lyckats med .Sossegarnityret blir mer och mer Trumphlika i sina kommentarer .
  Sorgligt av ett regeringsparti , men så illa är det .
  Vi har sålt taskan till räven, som han sa min (S)granne .

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.