En affärsstrategi som orsakar mänskligt lidande och död tvingar företagsledningen att ‘löpa gatlopp’, men INTE regeringens och FHMs ‘coronastrategi’ – olika måttstockar!

| 27 januari, 2021
Gatlopp. Wikipedia

Hade ett svenskt storföretag kunnat reagera och agera som regeringen eller Folkhälsomyndigheten (FHM)?

Det brukar bli stora rubriker om svenska storföretags planering och genomförande av sina verksamheter leder till mänskligt lidande och att människor dör, dvs här eller någon annanstans i världen.

Det är otänkbart att genomförandet av en affärsstrategi i ett svenskt storföretag tillåts leda till mänskligt lidande och dödsfall. 

Om det skulle ske så hade företagsledningen tvingats ‘löpa gatlopp’ i media.

Tänk om Volvos, Scanias, Ericssons eller SKFs affärsstrategier orsakat mänskligt lidande och död. Tänk om Pfizers, Modernas eller AstraZenecas vaccin visat sig leda till stort mänskligt lidande och massdöd.

Med andra ord, det är i praktiken en utopi att utforma och  upprätthålla en affärsstrategi  som i genomförandet leder eller bidrar till mänskligt lidande och att människor avlider, men regeringens och FHMs genomförande av ‘coronastrategin’ har INTE bara orsakat stort mänskligt lidande och död, utan MASSDÖD.

Men regeringen och FHM tvingas INTE ‘löpa gatlopp’ i media.

Onekligen olika mediala måttståckar, trots stort mänskligt lidande och massdöd.

Ett förlorat liv är en död människa oavsett strategi.

Göran Svensson är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management –  skriver som privatperson ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’ (nordinavia.se)


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.