ÖSTERLEN: Islamistrektorns exfru får avslag på bygglov

| 28 januari, 2021
Den radikala islamistrektorn Abdel Nasser El Nadi i Göteborg klassades av Säpo som ett hot mot rikets säkerhet och lämnade landet. Resterna av hans gamla företagsimperium har bland annat gått till att köpa upp tomter i Borrby på Österlen.

“Resterna av den radikala islamistrektorn Abdel Nasser El Nadis företagsimperium användes förra året för att köpa upp tomter och ansöka om bygglov på Österlen.

Nu har bygglovet fått avslag.

– Vi var helt eniga i nämnden om beslutet, säger Anders Johnsson (M), ordförande i byggnadsnämnden i Simrishamns kommun.

Den radikala islamistrektorn Abdel Nasser El Nadi i Göteborg klassades av Säpo som ett hot mot rikets säkerhet och lämnade landet. 

I december förra året kunde Kvällsposten avslöja att islamistrektorns exfru köpt upp två tomter i skånska Borrby och ansökt om bygglov för ett av familjens företag. Bolaget bildades ursprungligen av en kvinna som pekats ut av Säpo som El Nadis bulvan. Därefter har bolaget tagits över av exfrun och bytt namn. 

Exfrun har därefter använt resterna av El Nadis företagsimperium för att investera i tomter på Österlen. 

Men byggnadsnämnden i Simrishamns kommun har satt stopp för planerna, vilket Ystads Allehanda var först med att berätta om.”

Kvp


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.